Magyar Nemzet: a tulajdonosok mégis hajlandók eladni a Budapest Airportot a kormánynak

Magyar Nemzet: a tulajdonosok mégis hajlandók eladni a Budapest Airportot a kormánynak

(Fotó: Budapest Airport/Baranyai Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Már nem zárkóznak el a Budapest Airport értékesítésétől a tulajdonosok, csak magasabb árat akarnak – írja hétfői cikkében a kormánypárti Magyar Nemzet alapján az MTI. Ugyanakkor úgy tudják, a kormány által kínált vételi összeget a piaci ár alattinak tartják, ezért tovább tárgyalnak az ügyben. Utóbbit jelentős változásként jellemzi a lap, miután a budapesti repülőtér nemzetközi tulajdonosai ugyanis egészen a közelmúltig kizárták részesedésük eladását.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a magyar állam többségi tulajdont szeretne, azonban Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a napilap kérdésére azt mondta, hogy nem akar nyilatkozni folyamatban lévő ügyről. Ehhez képest Palkovics egy másik kormánypárti lapnak korábban arról beszélt, „nemcsak, hogy tulajdonrészt szeretnénk szerezni, azt akarjuk, hogy ismét többségében magyar tulajdonosa legyen a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek, az ország legfontosabb légikikötőjének”.