Magyar Péter: János, nem mertél eljönni

Magyar Péter: János, nem mertél eljönni

Magyar Péter Lázár Jánosnak üzent (Fotó: Magyar Péter / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ismét odaszúrt Lázár Jánosnak Magyar Péter csütörtök este azt követően, hogy hiába hívta közös vonatozásra az építési és közlekedési minisztert, ő ezt visszautasította arra hivatkozva, hogy a Tisza Párt elnöke ezzel „nem az utasoknak és a vasutasoknak akar segíteni, hanem a kampányának”. Az ellenzéki politikus így végül egyedül vonatozott Ózdról a Keleti pályaudvarra.

Magyar Péter közösségi oldalán azzal kezdte posztját: „János, nem mertél eljönni, így végül egyedül kellett meginnom a hosszú vonatozás végén ezt a hűsítő sört. Ezt a képed neked és a propagandátoknak küldöm. Neked azért, mert még van 35 ilyen pöpec utasellátó kocsi az országban. A propagandának pedig, hogy legyen min vergődni. Címet nem adok a képnek, megoldják a srácok”. Ezt követően Magyar hosszan sorolta, miért is kellene Lázár Jánosnak lemondania. – Idén júliusban 36,38%-a volt pontos a magyar InterCity-knek és más feláras országos vonatoknak. Ilyen rossz érték a nyilvántartás vezetése óta nem ismert, és a visszaesés a néhány évvel ezelőtti értékekhez képest is látványos. Amikor átvette a miniszterséget, ez az adat még 54% volt, 2020-ban pedig 74% – érvelt a Tisza elnöke. Azt is Lázár szemére vetette többek között, hogy a legtöbb budapesti fejlesztés előkészítését egy tollvonással leállította, például a Keleti pályaudvar bevezető vágányhálózatának fejlesztését is, ahol az augusztusi kisiklás történt. De ugyanígy törölték a vidéki vasútfejlesztési előkészítéseket is, például a Budapest-Keszthely vasútvonal Székesfehérvár és a Balaton közötti szakaszának kapacitásbővítése is – pont ott ahol az augusztusi Strand fesztivált megbénító síntörés történt.