Magyar Pétert nem engedték be a Honvédkórház VIP-osztályára

Magyar Pétert nem engedték be a Honvédkórház VIP-osztályára

Magyar Péter a Honvédkórház mosdójában (Forrás: Magyar Péter Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A VIP-osztály bejáratáig mehetett, azonban az osztályra nem engedték be, nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva – derült ki Magyar Péter reggeli kórházivizitjén. A Tisza Párt elnöke csütörtökön nem sokkal kilenc óra előtt érkezett az Észak-Pesti Centrumkórház-Honvédkórház Papp Károly utcai főbejárata elé. Előző nap a Facebook-oldalán jelentette be, hogy csütörtökön reggel a Honvéd Kórház speciális rendeltetésű osztályára, azaz VIP-osztályára megy, ahova elhívta Takács Péter egészségügyi államtitkárt is. Az államtitkár nem ment el a találkozóra. A Tisza Párt elnöke azért szeretett volna bemenni a VIP-osztályra, hogy megmutassa a magyar embereknek, milyen körülmények között gyógyulhatnak a kormány tagjai.

Magyar Pétert egy biztonsági őr kísérte fel a kórház emeletére, ott találkozott a kórház főigazgatójával, a VIP-osztályra azonban nem engedték be. A főigazgató szerint a Belügyminisztériumnak kell engedélyt adnia arra, hogy beengedjék Magyarékat arra az osztályra, ahol lehallgatástól védettek a helyiségek és golyóállók az ablakok. A kórház főigazgatója szerint a speciális osztályt is egyszerre adták át a főépülettel, 2007-ben. Hat kórterem van a részlegen, de ugyanaz a klíma-rendszer működik, az ellátást is ugyanazok az orvosok, nővérek végzik.

Ezután Magyar Péterék egy férfi mosdót néztek meg a kórházban. A mosdóban nem volt fertőtlenítőszer, a négyből egy piszoár működött. A kórházigazgató szerint most fogyhatott ki a fertőtlenítő, gondoskodnak a pótlásáról, de a folyosón van fertőtlenítő. WC-papír volt a mosdókban. Magyar Péter felhozta azt a problémát is, hogy az osztályokon elszaporodtak a csótányok. A főigazgató is elismerte, hogy küzdenek csótányokkal, csapdákat tesznek ki a kórházban, „a kettes telephelyen folyik ellenük a háború” – mondta. A Telex arról írt, hogy szokatlanul sok, öt valtonos biztonsági őr állt az ajtóban már reggel nyolckor.

„Örülök, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkárnak elnyerte tetszését a Karmelita csodás teraszáról a grandiózus tűzijáték, amelynek bekerülési költségéből majdnem minden kórházi klímát fel lehetett volna újítani” – írta posztjában szerdán Magyar. Szerinte a propaganda százmilliókból hirdeti, hogy a magyar kórházakban minden rendben van és hogy a Fidesz kormánynak köszönhetően szinte minden magyar kórház megújult. Takács Péter államtitkár csütörtökön a Facebook-oldalán reagált Magyar meghívására. „Különösen nagy pofátlanság, hogy éppen te hergelsz VIP-ellátást emlegetve, hiszen ha valaki szakértője a VIP-életérzésnek, az éppen te vagy!” – írta.