Magyarország trükközhetett a megújulóenergia-célkitűzés teljesítése érdekében

Magyarország trükközhetett a megújulóenergia-célkitűzés teljesítése érdekében

(Fotó: Pixino.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) szerint ugyan az Európai Unióban növekszik a megújuló termelők részaránya az energiamixekben, mégis nőtt is a környezetszennyezés. Egyre több tagállam számolja el ugyanis a tűzifát zöld megoldásként, miközben a szén-dioxid-kibocsátás ettől még nő – számolt be a Portfolio.hu az Euractiv cikkéből.

Ám összességében a tűzifa csak akkor megújuló energiaforrás, ha fenntartható erdőgazdaságból származik. Mint felhívták a figyelmet, ezt azonban zöld megoldásnak nem lehet feltüntetni.

A portál szerint Magyarország az egyik legnagyobb statisztikai trükköző. A lakossági fatüzelés mértékének egyik leggyorsabb növekedését Magyarország jelentette az EU-felé. Egyik napról a másikra 250 százalékos növekedés volt a bejelentett lakossági fafogyasztásban, ami aztán lehetővé tette Magyarország számára, hogy azt állítsa: túllépte az akkori, EU által előírt megújulóenergia-célkitűzését.