Már 20 gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget érintő vesztegetési ügynek

Már 20 gyanúsítottja van a Pénzügyminisztériumot és a Miniszterelnökséget érintő vesztegetési ügynek

Képünk illusztráció (Fotó: Atstock Productions/Shutterstock)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is két állami szerv, a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnökség érintett abban az április második felében kirobbant vesztegetési botrányban, amelyben tízmilliárd forint uniós és állami forrásokból származó támogatást szerezhettek meg korrupciós bűncselekményekkel – írja Polt Péter levele alapján a Népszava.

 

A legfőbb ügyész Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még április 21-én benyújtott – a szóban forgó hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt a Központi Nyomozó Főügyészség zajló nyomozás iránt érdeklődő – írásbeli kérdésére válaszolt pénteken. Leszögezte: a nyomozást végző főügyészség a mai napig 20 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik közül 12 személy gazdálkodó szervezet képviselője, 7 pedig jelenlegi vagy volt minisztériumi tisztviselő.

Hadházynak arra a kérdésére, hogy konkrétan mely uniós projekteket érinti a büntetőeljárás, Polt nem válaszolt, mondván, „a nyomozás jelen szakaszában, a büntetőeljárás érdekeire figyelemmel egyelőre nem adható tájékoztatás”.