Már öt embert tartóztattak le a minisztériumi vesztegetési ügyben

Már öt embert tartóztattak le a minisztériumi vesztegetési ügyben

Megbilincselve. Képünk illusztráció (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több embert is letartóztattak a Pénzügyminisztériumot és Miniszterelnökséget is érintő vesztegetési ügy gyanúsítottjai közül, tudta meg a 24.hu.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésükre azt mondta, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró az ügyészi indítványnak megfelelően öt embernek rendelte el az egy hónapos letartóztatását, egy személy pedig bűnügyi felügyeletbe került.

A szóvivő hozzátette, a bűnügyi felügyelet elrendelését tudomásul vette az érintett, a letartóztatottak azonban fellebbeztek az intézkedéssel szemben.

A megalapozott gyanú szerint az elkövetők részben a magyar költségvetésből, részben pedig EU-s támogatásból finanszírozott pályázatok kapcsán fogadtak el vesztegetéseket. Az eljárás során eddig tizennyolc személyt hallgatott ki gyanúsítottként a közel tízmilliárd forintot érintő korrupciós ügyben az ügyészség.

A Pénzügyminisztérium korábbi közleménye alapján a minisztérium három pályázatkezelő munkatársát vették őrizetbe, Gulyás Gergely beszámolója szerint pedig egy, a Miniszterelnökségen dolgozó osztályvezető is érintett lehet az ügyben.