Már javában tanulja a magyar nyelvet az új amerikai nagykövet

Már javában tanulja a magyar nyelvet az új amerikai nagykövet

David Pressman amerikai nagykövet

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– David Pressman kijelölt nagykövet lelkesen veti bele magát a magyar nyelvtanulásba – erről számolt be közösségi oldalain a budapesti amerikai nagykövetség. Ehhez videót is mellékeltek, amin az látható, a nagykövetnek már megy a bemutatkozás magyarul.

Mint korábban beszámoltunk róla, az 1977-ben született Pressman egyebek közt volt Madeleine Albright néhai külügyminiszter egyik tanácsadója, belbiztonsági államtitkár-helyettes, az amerikai nemzetbiztonsági tanács háborús bűncselekményekkel foglalkozó igazgatója a Fehér Házban, majd az Egyesült Államok különleges politikai ügyekben felelős nagykövete, hazája nagykövete az ENSZ Biztonsági Tanácsában és tárgyalásvezető a nemzetközi békét és biztonságot fenyegető ügyekben, különös tekintettel az európai, az orosz, a kelet-ázsiai, a csendes-óceáni és az afrikai ügyekre. Mostani megbízatása előtt a Jenner and Block nemzetközi ügyvédi iroda egyik partnere volt, és nemzetbiztonsági, emberi jogi peres ügyekben képvisel ügyfeleket. Pressman egyébként sokat foglalkozik az LMBTQ-emberek jogegyenlőségének kérdéseivel is.