Már szondázzák az egészségügyi dolgozóknál, mennyien oltatják majd be magukat

Már szondázzák az egészségügyi dolgozóknál, mennyien oltatják majd be magukat

Egészségügyi dolgozó egy a Richter Gedeon Nyrt. gyógyszergyár által kifejlesztett, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szerrel kezelt beteg mellett a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetében Debrecenben 2020. október 15-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megkezdődik a koronavírus elleni vakcina igényfelmérése az egészségügyi dolgozók körében – közölte a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK).

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjújában jelentette be, hogy hamarosan megérkezik Magyarországra is várhatóan 35 ezer embernek elegendő oltóanyag, ezt pedig elsőként az egészségügyi dolgozók fogják megkapni. Az oltás december 27-én vagy december 28-án indulhat a Dél-Pesti Centrumkórházban, majd a megyei kórházakban.

A NEAK közlése szerint első körben az aktív és krónikus betegeket ellátó egészségügyi intézményekből várják az igényeket 2020. december 22-ig, majd folyamatosan bővül a kör. A cél, hogy a frontvonalban helytálló, a betegeket ellátó egészségügyi dolgozók elsőként részesülhessenek az oltóanyagból.

A miniszterelnök egyébként már korábban kérte az érintettektől, hogy oltassák be magukat. – Meg kell mondanom, hogy ez egyáltalán nem általános vágy jelen pillanatban, tehát erről még komolyan beszélnünk kell az orvosokkal meg az ápolónőkkel – fogalmazott. Azt leszögezte, hogy nem szeretnék feladni az oltás önkéntes jellegét, senkit nem szeretnének arra kényszeríteni, hogy beoltassa magát, de az egészségügyi dolgozóktól azt kéri, hogy védjék be magukat saját maguk érdekében is.