Már több mint 200 millió forint gyűlt össze a pénteki, áldozatokért kiálló tüntetés után

Már több mint 200 millió forint gyűlt össze a pénteki, áldozatokért kiálló tüntetés után

Az influenszerek által a gyermekvédelem érdekében szervezett tüntetés a Hősök terén (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– 203 millió lett. Maradhat? – jelentette be adománygyűjtésük jelenlegi állásást a pénteki, tízezreket megmozgató tüntetés egyik szervezője és felszólalója, a Nemakarokbeleszóni-Instagram oldalról ismert Fancsikai Eszter közösségi oldalán, amit a 24.hu vett észre. Posztjából kiderült az is, hogy ez még csak nem is a végső összeg, ugyanis a külföldi utalások beérkezése még időbe telik. 

Pottyondy Edina stand up-os főszervezésével pénteken tartott gigatüntetést több influenszer is amiatt, hogy mint a kegyelmi botrány is felhívta a figyelmet, az állam cserben hagyja a gondozásukra bízott gyermekeket. Az esemény résztvevőit arra kérték, gyűjtsenek össze 25 millió forintot egy olyan bántalmazott fiatal javára, aki hajléktalan – ebből jött össze eddig több mint 200 millió forint, amit az Utcáról Lakásba! Egyesület segítségével fognak felhasználni. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.