Márki-Zay feljelentést tesz rémhírterjesztés és közösség elleni uszítás gyanúja miatt

Márki-Zay feljelentést tesz rémhírterjesztés és közösség elleni uszítás gyanúja miatt

Márki-Zay Péter bejelentést tesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem tűrjük, hogy bárki azt hazudja az ellenzékről, hogy magyar katonákat akar az orosz-ukrán frontra küldeni! – hangzott el Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltjének pénteki sajtótájékoztatóján. A politikus a hódmezővásárhelyi ügyészség előtt arról is beszélt, hogy feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen rémhírterjesztés, közösség elleni uszítás vádjával.

A politikus arról beszélt, hogy Orbán Viktor és a fideszes média számos alkalommal azt hazudta, hogy az Egységben Magyarországért katonákat, sőt katonai kiképzéssel nem rendelkező fiatalokat küldene az orosz-ukrán háborúba. Pedig erről szó sincs, hiszen az Egységben Magyarországért mindig is azt vallotta és vallja ma is, hogy a magyar biztonságot a NATO képes garantálni, szó sem volt arról, hogy magyarokat akarnának a háborúba küldeni, a katonai szövetséggel szemben fennálló kötelezettségnek azonban minden esetben eleget fog tenni hazánk.

Márki-Zay szerint a miniszterelnök ezzel szemben folyamatosan változtatja véleményét. Korábban azt állította, a magyar hadsereg képes megvédeni az országot, később viszont – miután saját honvédelmi minisztere is megcáfolta – már azt állította, hogy mégsem, arra csak a NATO-val együtt képes. A miniszterelnök-jelölt emlékeztetett, Orbán Viktor a hazánk felett észrevétlenül átrepülő, bombát szállító dróntól sem tudta megvédeni az országot, közben pedig alaptalanul vádaskodik.

A sajtótájékoztató végén elmondta, reméli az ügyészség most ugyanolyan gyorsan fog intézkedni az ügyben, amilyen gyorsan tette azt egy, a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyik tagja ellen indított, véleménye szerint egyébként megalapozatlan eljárás esetében. Azt a reményét is kifejezte, hogy a rendőrség hamarosan megjelenik a Karmelita kolostorban, hogy kivizsgálja az ügyet. Ezt követően pedig bement a hódmezővásárhelyi ügyészségre, hogy benyújtsa a feljelentéseket.