Márki-Zay Péter: Hol van a hazudozás és népbutítás határa?

Márki-Zay Péter: Hol van a hazudozás és népbutítás határa?

Márki-Zay Péter facebookos bejelentkezése

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A hódmezővásárhelyi polgármester közösségi oldalán osztotta meg pénteki élményét, miután a város több pontján készített felvételeket, és többekkel beszélgetett. Egy hozzá odalépő fiatalasszony ugyanis elmagyarázta Márki-Zay Péternek, mennyire örül, hogy nem ő nyerte meg a választásokat, mert az egyesült ellenzék csak az elittel törődött volna, és fontos, hogy Magyarország nemzetállam maradjon.

Márki-Zay szerint az „elit-ellenesség egy fideszes szavazótól mindennél fényesebben mutatja, hogy a rogáni propaganda csodákra képes.” A volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt fel is sorolta, hogy valójában mit kínáltak programjukban: „a mi programunkban adómentes minimálbér, olcsó lakhatás, diákváros, bérlakásprogram, ÁFA-csökkentés, ingyen magánegészségügy, ingyen első diploma és a gazdagok medencefűtése helyett a tűzifával fűtők támogatása és a panelprogram szerepelt. Ezzel szemben a Fidesz programja Európa legmagasabb adója a minimálbéren, az egészségügy fizetőssé tétele a csak magáncégeknél elérhető életmentő beavatkozásoktól a COVID-tesztekig, a Romániánál alacsonyabb minimálbér és a minden szomszédunknál magasabb árak (világrekorder áfával)”.

Végül feltette a kérdést: „Hogy juthatott ebből az átlagos kormánypárti szavazó arra a következtetésre, hogy engem csak az elit érdekelt? Vagy a fideszes politikusok kastélyai, luxusautói, földjei, vállalatai, vadászatai, jachtjai, helikopterei és magánrepülői keveredtek össze a feleségem kormányzati támogatásból és hitelből vett Daciájával? Az egyedül általam nyilvánossá tett családi vagyonnyilatkozatokkal és kampányelszámolásokkal?”

Arra is kitért, hogy ebben a közegben „Lázár János bátran állíthatja kocsmafórumán, hogy 2018 óta terrort tartok a városházán és 300 embert küldtem el – miközben az egész hivatalban alig 130 ember dolgozik, jelentős részük még a fideszes idők óta.” Végül azzal zárta posztját: „hol van a hazudozás és népbutítás határa?

Mint korábban megírtuk, Márki-Zay Péter és Lázár János (akkor még országgyűlési képviselőként) május elején találkoztak, és négy év után fegyverszünetet kötöttek. Három helyi témában sikerült is megállapodniuk, amelyek esetében Lázár János a térség parlamenti képviselőjeként és immár építésügyi és beruházási miniszterként segítséget tud nyújtani Hódmezővásárhelynek. Ugyanakkor Lázár a fent említett kocsmafórumon már arról beszélt, hogy csak technikai jellegű együttműködést kötött Márki-Zayjal, aki szerinte polgármesterként – hacsak a testület előbb fel nem oszlatja magát – a 2024-es önkormányzati választáson fejezi be politikai pályafutását.  Azt is jósolta, hogy majd egy nő fogja megverni Márki-Zayt 2024-ben, és szerinte a városban legalább öt olyan nő van, aki erre képes.