Márki-Zay Péter: Megvalósult az összefogás, amitől retteg a hatalom

Márki-Zay Péter: Megvalósult az összefogás, amitől retteg a hatalom

Márki-Zay Péter 2019. február 24-én (Fotó: György Zsombor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vasárnap délután tartotta a Mindenki Magyarországa Mozgalom zászlóbontó rendezvényét Budapesten.

Mindenki Magyarországa Mozgalom

Mindenki Magyarországa Mozgalom is live now.

Hadházy Ákos: Egy bátor ember tisztán játszik

– Mit tehetünk ebben a nehéz helyzetben? Dolgozhatunk, dolgozhatunk, dolgozhatunk. Harminc év kudarcát kellene helyre tenni – kezdte az első felszólaló, Hadházy Ákos, a mozgalom alelnöke. „Az elmúlt 30 évünket egyszerűen ellopták” – fogalmazott.

Facebook

Tisztelt Egybegyűltek, Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nagy megtiszteltetés, hogy beszélhetek ezen a mai nagyon fontos eseményen, különösen azért, mert állítólag nincsen jó hírem a szónoki képességeimet illetően. De sajnos a szónoki képességeket nem lehet úgy megvenni, mint a ruhámat, úgyhogy ebbe úgy tűnik bele kell törődnöm. Megtisztelő, hogy beszélhetek Önöknek, és megtisztelnek ha meghallgatnak.

Hozzátette: ahogy nő tovább az eleégedetlenség, a kormánynak úgy kell egyre több eszközt átvennie a putyini eszköztárból. Magától sosem fog visszafordulni ezen az úton, csak rajtunk múlik, hogy visszafordítjuk-e a teljes katasztrófa előtt. A 2006-os tévészékház elleni tüntetés előtt volt olyan bátor Orbán Viktor, hogy otthon üljön, én ezt nem tehetem meg.

– Az ön kihívói és a rendszerével elégedetlen tömegek itt élnek, nem egy távoli földrészen. Egy bátor ember tisztán játszik, nem pedig gyáván, sunyin és csalva – üzente a miniszterelnöknek. Két kulcsszó van: munka és elszántság – tette hozzá.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom hivatása | Magyar Hang

Az Orbán-rendszer politikai ellenfeleinek kevés csak kormányváltásban gondolkodniuk. Az igazi feladat a rendszerváltás.

– Meg kellene üzenni a miniszterelnöknek, hogy nem vagyunk hajlandók olyan pályán focizni, ahol nem egyenlők a feltételek – mondta Hadházy Ákos. Ha pártok elindulnak így is a választáson, akkor is szembe kell szállni a propagandával. „A közelgő EP-választásnak a legitimitása így előre megkérdőjelezhető, bármi is lesz az eredmény, azt nem lehet elfogadni legitimnek” – fogalmazott.

– Azt sem lehet megtenni, hogy ne legyenek ellenzéki megfigyelők a szavazókörökben. A 2018-as választáson a szavazókörök felében ez történt – hangsúlyozta. Ennek a problémának a megoldása az egyik legsürgetőbb. „Tudjuk, hogy 2018-ban csaltak, csalni fognak legközelebb is” – fogalmazott.

Hadházy Ákos: Ők sokkal jobban félnek - a teljes interjú

Huszonkét ország számára nem merült fel szuverenitási kérdés az Európai Ügyészség kapcsán, egyedül Magyarország és Lengyelország említett ilyet. A teljes interjú.

Újra hangsúlyozta az Európai Ügyészséghez való csatlakozás fontosságát, valamint azt, hogy ki kell menni az utcára és tüntetni.

– A mozgalomnak össze kell fognia azokat, akik dolgozni akarnak a hazáért – adta ki a jelszót Hadházy Ákos.

Lukácsi Katalin: Legyen minél nagyobb a torta

– Egység a sokféleségben, akár ez is lehetne a jelszavunk, mint az Európai Uniónak – kezdte beszédét Lukácsi Katalin közéleti aktivista. Nem újabb szeletet akarunk kihasítani az ellenzéki tortából, hanem azért dolgozunk, hogy ez a torta legyen minél nagyobb.

– Több mint 4000-en csatlakoztak eddig hozzánk, több mint hatszáz településen, minden megyéből. Az apátia mögött valójában tettre készek a magyar emberek – mondta.

– Együttműködni a közéletben csak úgy lehet, ha egyenrangú félként veszünk részt benne. Egy az ország és sok a zászló – mondta.

A lényeg abban van, hogy van e bennünk bizalom és alázat. Közösséget építünk, ahol egymás terhét hordozzuk, de ahol ezáltal ez könnyebb lesz. Nem csak pártokkal, hanem civil szervezetekkel is megállapodásokat kötünk – fogalmazott Lukácsi Katalin.

A Nyomtass Te is és a Számoljuk együtt mozgalommal is megállapodást kötöttek, akik ezer szavazatszámlálót küldtek a választásokra, valamint az egykori Közös ország mozgalommal is.

Lukácsi Katalin szerint nem szabad elfelejteni, hogy a Fidesz szimpatizánsai nem egyenlőek a párt politikusaival.

Márki-Zay Péter: Egy Magyarország van

– Holnap lesz egy éve, hogy széles körű összefogással a szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét Hódmezővásárhelyen – kezdte felszólalását Márki-Zay Péter, a mozgalom elnöke. Hozzátette: az elvtelen támadások, a hatósági vegzálások mindennaposak, Hódmezővásárhely sem lehet szabad, amíg Magyarország nem szabad.

Hivatalos: bünteti a Fidesz a Márki-Zay által vezetett Vásárhelyt | Magyar Hang

Nem számíthat támogatásra Hódmezővásárhely mindaddig, amíg ellenzéki polgármester irányítja - jelentette ki a helyi fideszes képviselő.

A nácizmus és a kommunizmus valódi örökösei azok, akik ismét Oroszország és Törökország felé veszik az irányt, akik az európai összefogást gyengítik. A magyar fiatalok épp ezért nyugatra menekülnek.

Szomorúan látta az elmúlt években, hogy kisajátították a nemzet szót, holott most lenne a legfontosabb. Nem egy két részre szakított országban akarunk élni, vissza kell szereznünk ezt a szót – mondta Márki-Zay.

– Nem tűrhetjük, hogy míg egy szúk kisebbség meggazdagodott mindannyiunk pénzén, másoknak nem jut egészségügyi ellátás – fogalmazott.

– Hódmezővásárhelyen összefogással elzavartuk a gonosz nagy gyereket, országos szinten összefogás nélkül áprilisban ez nem sikerült. Azóta mindenki megérezte, hogy ez mivel járt – mondta.

Márki-Zay Péter: A nyilvánosság a Fidesz hatalmának a kulcsa | Magyar Hang

Életképes ellenzéki ernyőszervezetet kell létrehozni, ebben hisz Hódmezővásárhely polgárestere. Interjúnk a 0. számból.

– Azok, akik az összefogás ellen beszélnek, a hatalom érdekeit szolgálják. Ne becsüljük le a hatalmat, legyünk biztosak benne, hogy a mi soraikban is lesznek árulók és fognak beépíteni embereket. Nézzünk körbe, itt vannak ellenzéki pártok képviselői, ellenzéki polgármesterek, volt miniszterek, EP-képviselők. Ez az összefogás megvalósult, amitől retteg a hatalom – mondta.

– A mi szívünk együtt dobban, együtt fogunk küzdeni. A nemzet nem lehet pártpolitika, ne engedjük megosztani. Közös üzeneteink vannak. Sokan vagyunk, akik hozzám hasonlóan valaha hittünk nektek, azóta rá kellett jönnünk szémtokra a hatalom és a pénz a valódi cél, nem pedig eszköz. A NER-hez pártállam kell, megfélemlített kisemberek, rabszolgák százezrei – üzente a hatalomnak.

A kormányhivatalnokra utalva azt mondta, hogy az aláírt papírokon az ő aláírásuk szerepel, őket fogják felelősségre vonni, míg a vezetők magánrepülőn hagyják el az országot.

Akik félnek a megtorlástól, azoknak azt üzente, vállalják el a közösség vezetését, hiszen később csak az fog számítani, hogy kiálltatok-e a hazátokért. „Vállald el ezt a hivatást, vállalj közszereplést. Egy életünk van és egy hazánk” – üzente nekik. Hozzátéve, hogy ki fognak állni mindenkiért.

A magyar fiataloknak is üzent. A nyugatra távozottaknak azt üzente, jöjjenek haza, ne hagyják a hazát korrupt bűnözőknek, vállaljanak gyereket. Az itthon maradtaknak szintén azt üzente, hogy vállaljanak gyereket, mert nincs ennél nagyobb csoda az életben.

– Mi egy szabad, demokratikus, európai országot akarunk felépíteni, mely nem lesz következmények nélküli ország. Kétszer annyi út, járda fog épülni ugyanannyi pénzből. Az állások betöltésénél a tehetség fog dönteni, a vállalkozók kibontakoztathatják a tudásukat – mondta. – Mi nem rombolni, hanem építeni fogjuk az Európai Uniót. Újra lesz értelme annak a szónak a nemzet. Mert nincs két Magyarország, egy Magyarország van. „Ma már megszületett az új ellenzék”.