Media1: Felfüggesztik a nyomtatott 168 Órát és a Pesti Hírlap sem tér vissza

Media1: Felfüggesztik a nyomtatott 168 Órát és a Pesti Hírlap sem tér vissza

A 168 Óra címlapja (Fotó: Dimag)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Felfüggeszti a 168 Óra hetilap megjelenését a Michaeli, Schwartz & Brit Média Holding Zrt. A médiacsoport a jelenlegi energia és papírárak mellett nem látja fenntarthatónak a lap kiadását – tudta meg a Media1.hu. Mint írják, a médiacsoport „a jelenlegi energia- és papírárak mellett nem látja fenntarthatónak a lap kiadását”.

A hetilap ezentúl online folytatja, és ezzel párhuzamosan új, digitális alapokra kerül a 168 óra hetilap archívuma. A fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben kereshetővé válik a több mint három évtizednyi évfolyam minden száma. A hetilap digitális átállását Szombathy Pál főszerkesztő és Sztankóczy András főszerkesztő-helyettes koordinálja. 

Ami a 168 Óra hetilap előfizetőit illeti, választhatnak a kiadó új, digitális előfizetése vagy a kártalanítás között.

Azt is közölték, hogy a Pesti Hírlap megjelenését a kiadó továbbra is szünetelteti, miközben folytatódik a korábban bejelentett, online tartalmi fejlesztés.

– A kiadó az elmúlt években több, korábban megszüntetett lapot hozott már vissza, ezért joggal bízunk abban, hogy a gazdasági környezet normalizálódását követően ezek az újságok is visszatérnek nyomtatásba is – mondta Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Zrt vezérigazgatója, aki hangsúlyozta, hogy a 168 óra és a Pesti Hírlap időszaki kiadványai továbbra is megjelennek.

A 168 Óra lehetséges megszűnése, illetve felfüggesztése régóta a levegőben volt már, de mindeddig a kiadó vezetése optimistának mutatkozott a folytatást illetően. A legutóbbi, velük kapcsolatos érdemi hír július elején az volt, hogy Szombathy Pált a lap főszerkesztőjévé, Sztankóczy Andrást a főszerkesztő-helyettesévé nevezték ki.

A Pesti Hírlapot és a 168 Órát a Michaeli, Schwartz & Brit Media (korábbi nevén Brit Media), azaz a sajtóban Rogán Antal barátjaként is ismert Schabi Michaeli (Schabtai Michaeli) üzletember és Milkovics Pál közös vállalkozása tulajdonolja.

 

 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.