Még kevesebb üzemanyagot ad a független benzinkutaknak a Mol

Még kevesebb üzemanyagot ad a független benzinkutaknak a Mol

Benzinkút (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mol augusztus 29-től tovább mérsékli, 35 százalékra a magánbenzinkutak számára adható üzemanyag mennyiségét – mondta a Telexnek Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke.

Egri közölte, hogy a korábbi 66 százalékos kiszolgálást augusztus elsején csökkentette 50 százalékra a Mol a benzin és a gázolaj (dízel) esetében is, és most a benzin mennyiségét további 15 százalékkal mérsékelték. 

Az FBSZ elnöke az ATV Híradójában arról is beszélt, hogy az árstop mellett más nehézséggel is meg kell küzdeniük, ugyanis mind a gáz, mind az áram ára olyan mértékben növekedett meg a benzinkutak, illetve a kkv-szektor esetében, hogy nagyon sok ember veszítheti el nagyon rövid időn belül a munkahelyét. Egri azt is megismételte, hogy hiába különített el a kormány a kis benzinkutak további megsegítésére 18,5 milliárd forintot, ezt továbbra sem kapták meg.

Eközben a dízel egy újabb, bruttó 30 forintos drágulás eredményeként szerdától már közel 20 százalékkal kerül többe a nem magyar forgalmi engedéllyel rendelkező magánszemélyeknek és a cégeknek, mint a benzin. Utóbbi ára augusztus utolsó napján nem változik – írja a Holtankoljak.hu.