Hvg.hu: Országszerte 200-250 független benzinkút zárt be az ünnepekre

Hvg.hu: Országszerte 200-250 független benzinkút zárt be az ünnepekre

Benzinkút (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megnövekedtek a sorok a töltőállomásokon, azonban nagyon sok maszek benzinkút, tudomásunk szerint nagyjából 200-250 korlátozza a tevékenységét a hétvégén – mondta a Hvg.hu kérdésére szombaton Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke.

Egri szerint demonstrációjuk sikeres volt, hiszen ezzel akarták felhívni a figyelmet arra, hogy a benzinárstop miatt 278 napja gyakorlatilag megszűnt a megélhetésük. 

Mint hozzátette, ők elsősorban érdekképviseletet igyekeznek nyújtani a független benzinkutasoknak, így bővebb tájékoztatást nem tudott arról adni, hogy a későbbiekben terveznek-e hasonló demonstrációt.

– Csak a kormányon múlik, hogy mi lesz – jelentette ki Egri Gábor. Elmondása szerint ő és az összes független benzinkutas abban reménykedik, hogy a kormány előbb-utóbb kivezeti a benzinárstopot, azonban akkor is kérdés lesz, hogy milyen irányba viszik a lakosság támogatását.

Mint megírtuk, a Független Benzinkutak Szövetsége figyelmeztető akciót tervezett az augusztus 20-i hétvégére, azonban a kutasokra bízták, hogy ki zár be, és ki tart nyitva az ünnep alatt is. Előtte kiderült, hogy 18,5 milliárd forintot különített el a kormány a kisbenzinkutak támogatására. A kormány idén márciusban vezette be a kisbenzinkutak támogatásának programját, a benzinkutak literenként 20 forint támogatást kapnak.