A független benzinkutak maguk dönthetik el, hogy augusztus 19-én és 20-án kinyitnak-e vagy sem

A független benzinkutak maguk dönthetik el, hogy augusztus 19-én és 20-án kinyitnak-e vagy sem

Benzinkút (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb közleményt adott ki kedden a Független Benzinkutak Szövetsége, ebben arról írnak, hogy kedden megtartották rendkívüli közgyűlésüket, ahol a tagság többsége amellett foglalt állást, hogy a szövetséget alkotó tagvállalatok, vállalkozások egyénileg döntik el, hogy augusztus 19-én és 20-án nyitva tartanak-e vagy bezárnak.

„Egyben kezdeményezzük a Mol Nyrt. ügyvezetésével a kapcsolatfelvételt a vidék jobb üzemanyag ellátása érdekében” –tették hozzá. 

Korábban megírtuk, hogy 18,5 milliárd forintot különített el a kormány a kisbenzinkutak támogatására. Ezt az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, Nobilis Márton közölte, mint hozzátette, a program lebonyolítója még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét, a pályázók augusztusra hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz. A kormány idén márciusban vezette be a kisbenzinkutak támogatásának programját, a benzinkutak literenként 20 forint támogatást kapnak.

Az FBSZ tagjai nemrég a békés tiltakozás jegyében, az ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt augusztus 19-
20-án az üzemanyag-kiszolgálás szüneteltetése mellett döntöttek. Az FBSZ-tagkutak számát a Holtankoljak.hu ügyvezetője 500-600-ra teszi – Magyarországon összesen mintegy kétezer benzinkút működik.