Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord

A János-hegy látképe a Nagy-Hárs-hegyről (Fotó: Ludó/Wikipedia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megdőlt a hajnali és a napi melegrekord is pénteken a fővárosban – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a honlapján szombaton. Mint írták, péntek hajnalban a János-hegyen csupán 17,3 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet. A korábbi rekord 16,4 fok volt, amit 1966-ban mértek a Budapest-országút állomáson.

Az MTI által is idézett közleményében az OMSZ azt is jelezte, megdőlt a napi maximum-hőmérséklet rekordja is Budapesten, Pestszentlőrincen és Újpesten ugyanis 26,9 fokig emelkedett a hőmérséklet. A korábbi rekord 26,4 fok volt, amit a Budapest belterületén található állomáson mértek még 2014-ben.

Karácsony Gergely főpolgármester ugyancsak szombaton az általa vezetett önkormányzat elmúlt négyéves tevékenységét értékelő előadásában arról beszélt: ennek a városnak, ennek a közöségnek birtokában kell lennie azoknak az eszközöknek, amikkel a klímaválságot kezelni tudja.