Megjelent az igazolás a kijárási tilalom alól, le is fagyott a kormányoldal

Megjelent az igazolás a kijárási tilalom alól, le is fagyott a kormányoldal

Annyian kíváncsiak a kijárási tilalom alól felmentést adó igazolás mintájára, hogy nem bírja a kormányoldal (Képernyőfotó: kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelent a kormány oldalán az igazolás-sablon, amivel az éjszakai, este 8-tól reggel 5-ig tartó kijárási tilalom idején is elhagyhatja otthonát az, akinek szükséges – vette észre a Portfolio. Ugyanis mint a kormány oldala írja, munkavégzés esetén lehetőség van a tilalom alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

Egyébként az alábbi esetekben lehet elmenni otthonról a tilalom ideje alatt:

  • a) egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal,
  • b) munkavégzés céljából,
  • c) a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, valamint a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából és
  • d) a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára tartott da) edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, db) edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából, dc) edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából

Emellett kutyasétáltatás céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen tartózkodás azzal, hogy a kutyasétáltatás során a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely 500 méteres körzete nem hagyható el. 

Ugyanakkor hiába jelent meg a kormány oldalán az igazolás minta, az jelenleg elérhetetlen, olyan sokan szeretnék megtekinteni. Legalábbis a honlapot felkeresőket szerda reggel az alábbi felirat (sic!) fogadt: „Önnel együtt sokan nézik az oldalt kérjük jöjjön vissza később”.

Nem bírta az érdeklődést a kormány oldala (Fotó: kormany.hu)

A Portfolio szerint egyébként innen World-, innen pedig PDF-formátumban lehet letölteni az igazolást – amint újra működőképes éesz a kormányzati honlap.

Arról, hogy hogyan változik az élet a szigorítások miatt szerdától, itt lehet bővebben olvasni.

FRISSÍTÉS
Az erről szóló cikkek megjelenését követően a koronavírusról szóló tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalon, a koronavirus.gov.hu-n is megjelent az ominózus nyilatkozat.