Megjelent az igazolás a kijárási tilalom alól, le is fagyott a kormányoldal

Megjelent az igazolás a kijárási tilalom alól, le is fagyott a kormányoldal

Annyian kíváncsiak a kijárási tilalom alól felmentést adó igazolás mintájára, hogy nem bírja a kormányoldal (Képernyőfotó: kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megjelent a kormány oldalán az igazolás-sablon, amivel az éjszakai, este 8-tól reggel 5-ig tartó kijárási tilalom idején is elhagyhatja otthonát az, akinek szükséges – vette észre a Portfolio. Ugyanis mint a kormány oldala írja, munkavégzés esetén lehetőség van a tilalom alóli mentességre, ezt azonban igazolni kell.

Egyébként az alábbi esetekben lehet elmenni otthonról a tilalom ideje alatt:

  • a) egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal,
  • b) munkavégzés céljából,
  • c) a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, valamint a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából és
  • d) a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára tartott da) edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, db) edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából, dc) edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából

Emellett kutyasétáltatás céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen tartózkodás azzal, hogy a kutyasétáltatás során a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely 500 méteres körzete nem hagyható el. 

Ugyanakkor hiába jelent meg a kormány oldalán az igazolás minta, az jelenleg elérhetetlen, olyan sokan szeretnék megtekinteni. Legalábbis a honlapot felkeresőket szerda reggel az alábbi felirat (sic!) fogadt: „Önnel együtt sokan nézik az oldalt kérjük jöjjön vissza később”.

Nem bírta az érdeklődést a kormány oldala (Fotó: kormany.hu)

A Portfolio szerint egyébként innen World-, innen pedig PDF-formátumban lehet letölteni az igazolást – amint újra működőképes éesz a kormányzati honlap.

Arról, hogy hogyan változik az élet a szigorítások miatt szerdától, itt lehet bővebben olvasni.

FRISSÍTÉS
Az erről szóló cikkek megjelenését követően a koronavírusról szóló tájékoztatásra létrehozott kormányzati oldalon, a koronavirus.gov.hu-n is megjelent az ominózus nyilatkozat.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.