Meglátogatták az újbudai késelésben megsérült rendőröket

Meglátogatták az újbudai késelésben megsérült rendőröket

Az újbudai rendőrtámadás egyik túlélőjét, Kállai László r. főtörzszászlóst, körzeti megbízottat látogatták meg a kórházban felettesei. (Képernyőfelvétel: Budapesti Rendőrfőkapitányság Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Dobos László r. törzszászlós szolgálatirányító parancsnok otthon felesége és másfél éves kisfia társaságában gyógyulgat. Kállai László r. főtörzszászlós, körzeti megbízott még a kórházban van, de reményeink szerint már ma délelőtt hazamehet, hogy családja körében lábadozzon” – közölte a látogatásokról készült videók mellett a Budapesti Rendőr-főkapitányság azokról a rendőrökről, akik szintén részt vettek abban a csütörtök esti intézkedésben, amikor egy férfi letartóztatása közben kést rántott, mindhárom rendőrt megsebezte, és egyikük bele is halt a sérüléseibe.

Mint közösségi bejegyzésükben írják: „Hosszú gyógyulási folyamat van előttük, de mi VISSZAVÁRJUK őket!”

Ugyanakkor a hozzászólások között tudatták olvasóikkal, hogy kénytelenek moderálni a kommenteket: – Ez a poszt arra jött létre, hogy a kollégáink „hogylétéről” beszámoljunk. Ide most nem fér bele a „miért nem volt golyóálló mellény, meg mit, hogy kellett volna csinálni, és egyebek”. Ide az fér bele, hogy „jobbulást, mellettetek vagyunk, szorítunk nektek” – írták.

Mint hozzátették, nagyon ritkán de inkább soha nem moderálnak, de itt fognak. „Mert ezeket a posztokat olvassa a filmben szereplő két rendőr és a hozzátartozóik is. Legyünk emberségesek, legyünk rájuk és tulajdonképpen az összes budapesti rendőrre tekintettel. Higgyétek el, nekünk most nagyon nehéz… A filmet azért készítettük, mert olyan sok szeretetet kaptunk tőletek! Olyan sokan kérdeztétek, mi van velük. Maradjon meg ez a fórum ennek a témakörnek. A többit meg majd „kibeszéljük” máskor – így zárult a poszt. 

Mint ismert, a tragédiához vezető eseménysorozat csütörtök késő este vette kezdetét, amikor egy újbudai társasház lakói bejelentést tettek a rendőrségen, miszerint az egyik lakás zárva lévő ajtaját betörte egy férfi kalapáccsal azért, hogy bemenjen, ugyanis „hangokat hallott”. A helyszínre érkező rendőrök közül hárman intézkedés alá vonták a zavartan viselkedő férfit a társasház folyosóján, majd elkezdték megbilincselni. Ekkor a férfi rátámadt az intézkedő rendőrökre, majd ütésekkel és rúgásokkal próbálta akadályozni a kényszerintézkedést. Ennek során az őrjöngő férfi rájuk támadt egy 17 centiméteres pengehosszúságú késsel és mindhármukat megszúrta. A támadás következtében az egyik rendőr a bal combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. A 29 éves Baumann Pétert szívtájékon érte a szúrás, ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

A sérült rendőrök – rövid üldözés után – támadójukat a helyszín közelében elfogták, miután az egyik járőr előbb egy figyelmeztető lövést adott le, majd lábon lőtte a férfit. A nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. Az elkövető nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, ezért indítványozták a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt.

 Megszólalt egyébként a Borsnak Sz. Szilárd, akit a 29 éves rendőr meggyilkolásával gyanúsítanak. Arra a kérdésre, hogy mit érez a gyilkosság után, Sz. csak annyit válaszolt: „Általában tiszta a lelkiismeretem!”