Megmutatják, hogy mi a valós helyzet a kórházakban

Megmutatják, hogy mi a valós helyzet a kórházakban

Védőruhába öltözött egészségügyi dolgozó koronavírussal fertőzött beteg szerepét eljátszó statisztát lát el a járványügyi bevetési egység gyakorlatán az Észak-Közép-budai Centrum Új Szent János Kórház és Szakrendelõ Kútvölgyi tömbjében, Budapesten 2020. augusztus 27-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) Képünk illusztráció.

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Orvosok beszámolóit tervezi megjelentetni a Magyar Orvosi Kamara (MOK) arról, hogy a járvány milyen problémákat okoz a kórházakban, ahol dolgoznak – értesült a 444.

Svéd Tamás, a MOK titkára megerősítette a portálnak a hírt. Mint mondta, meg szeretnék mutatni, mi a valós helyzet a kórházakban, egyrészt valós küzdelmük bemutatásával is megbecsülve az ott dolgozókat, de a közvéleménynek és az illetékeseknek is tudniuk kell a problémákról. „Egy jól működő rendszerben igyekeznek a hibákat kijavítani, hogy azok ne forduljanak elő többet. Ehhez azonban visszajelzések kellenek, ebben akarunk közreműködni, mert csak akkor várható javulás és változás, ha a döntési szinteken értesülnek a problémákról” – fogalmazott.

Svéd szerint a kamara partneri viszonyra törekszik az egészségügyi vezetéssel, mivel azt több ponton is hiányolják. A „realitás projekt” elnevezés arra is utal, hogy az információáramlás nem mindig kielégítő.

Svéd Tamás arról is beszélt, hogy a kamara jelzéseket, javaslatokat készít és küld, akár a járványügyi védekezés, akár az új egészségügyi jogviszonyt szabályozó törvény kapcsán, de „sokszor arról sem érkezik visszajelzés, hogy sikerült-e megtalálni a megfelelő célszemélyt, aki intézkedni tudna”.