Megvan a végeredmény: Karácsony 324 szavazattal nyert

Megvan a végeredmény: Karácsony 324 szavazattal nyert

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2024. június 10-én. (MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hajnali 4 órára teljessé vált a feldolgozottság, így elvileg véglegessé vált a főpolgármester-választás is. Karácsony Gergely, a DK–MSZP–Párbeszéd  jelöltje nyerte a főpolgármester-választást. 100 százalékos feldolgozottságnál így alakult az eredmény:

• Karácsony Gergely: 47,53 százalék (371 467 szavazat),
• Vitézy Dávid: 47,49 százalék (371 143 szavazat),
• Grundtner András: 4,98 százalék (38 943 szavazat).

Eszerint az újraválasztásért küzdő Karácsony Gergely győzött, ám a különbség nagyon kicsi, mindössze 0,04 százalék, ami 324 voksot jelent. Az eredmény annyiban nem tekinthető véglegesnek, mert Vitézy Dávid már a teljes feldolgozottság előtt bejelentette, hogy szükség lesz a szavazatok újraszámolására, mert rengeteg volt az érvénytelen szavazat, erről itt írtunk. Karácsony viszont győzelmi bejelentést tett, és az újraszámolással kapcsolatban csak annyit mondott: „Lesz még egy kis huzavona”.