Mekkora béremelés jár a pedagógusoknak jövőre? Ez Gulyás Gergely válasza

Mekkora béremelés jár a pedagógusoknak jövőre? Ez Gulyás Gergely válasza

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. május 11-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ha és amennyiben az EU kegyeskedik” a Magyarországnak járó pénzeket odaadni, akkor két év alatt elérik a pedagógusbérek a diplomás átlagbérek 80 százalékát – erről beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a kormányinfón, amelyre a Magyar Hangot ezúttal sem engedték be. A politikust azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a már elkészült jövő évi költségvetésben mekkora összeget szánnak a tanárok fizetésének emelésére. 

Gulyás konkrét számot nem árult el, de azt mondta: addig, amíg nem jönnek meg az uniós pénzek, azt tudják vállalni, hogy jövőre az infláció fölött, utána pedig évente 10 százalékkal emelik a béreket. Ezen felül a leginkább leszakadt térségekben többlet béremelést szeretnének adni az ott dolgozó tanároknak, a költségvetés ennek a forrásait tartalmazza. Gulyás hozzátette: jó lenne, ha a havonta több millió forintot kereső baloldali EP-képviselők nem tennének meg mindent azért, hogy a pedagógusok ne kereshessenek 800 ezer forintot.