Melegfront érkezik, akár tíz fok is lehet kedden

Melegfront érkezik, akár tíz fok is lehet kedden

Ködös, vizes út. Képünk illusztráció! (Fotó: Yusuf Evli/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is döntően borult időre számíthatunk – írja keddi előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. E szerint a reggeli órákban északnyugat felől csapadékzóna érkezik, amely napközben elsősorban az ország északi, északkeleti felét érinti. Nagyrészt eső várható, de az Északi-középhegység magasabban fekvő részein, illetve az északkeleti határvidéken átmenetileg havas eső is előfordulhat. Csapadékra a Dél-Dunántúlon a legkisebb az esély. A délnyugatira, délire forduló szelet a Dunántúlon élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű, amely nagy területen az esti órákban állhat be. Északkeleten lesz a hűvösebb, a Dráva-mentén az enyhébb idő.

Ami az orvosmeteorológiát illeti, az Időkép előrejelzése szerint kedden melegfront érkezik elszórtan esővel, néhol havas esővel. Többeknél jelentkezhet alvászavar, fejfájás, görcsös fejfájás, görcsös panaszok, fáradtság, tompaság, nehézségek a koncentrálásban. Reggel a hideg, nyirkos időben felerősödhetnek az ízületi és kopásos eredetű fájdalmak. Továbbra is alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, illetve a csalóka meleg miatt nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen.

A közlekedésmeteorológiáról szólva, kezdetben helyenként nyugaton, majd az északi és a Dunától keletre eső tájakon esővel, az északi hegyek csúcsain és északkeleten néhol hóval, havas esővel. Ezeken a tájakon csúszós, vizes utakra számíthatunk, megnőhet a féktávolság – ezért érdemes nagyobb követési távolságot tartani. Párás, ködös tájakra többségében nyugaton és északon továbbra is számítani kell korlátozott látási viszonyokat okozva.

Címkék: időjárás