Mészáros Lőrinc: Nehéz évekre számíthatunk világszerte

Mészáros Lőrinc: Nehéz évekre számíthatunk világszerte

Az alapító Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó beszédet mond a Mészáros Alapítvány VI. konferenciáján Balatonalmádiban 2022. augusztus 2-án. (MTI/Vasvári Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mészáros Lőrinc, a Mészáros Alapítvány alapítója arról beszélt kedden, hogy a háborús helyzet miatt nehéz évek következnek Magyarország, Európa és a világ számára, hiszen gazdasági és energiaválság indult el – idézi a Népszava a leggazdagabb magyar által létrehozott Mészáros Alapítvány balatonalmádi konferenciáján elhangzottakat. A nagyvállalkozó szerint ilyenkor nagy tudásra van szükség, amellyel a hallgatók az egyetemeken tudnak felvérteződni.

A rendezvényen az is kiderült az MTI szerint, hogy a felsőoktatásban tanulók számára indított ösztöndíjrendszert a válság idején is fenntartják, a Mészáros Csoportnál bevezetett megszorítások nem fogják érinteni sem az ösztöndíjakat, sem a karitatív tevékenységeket. Tervben volt ugyan az ösztöndíjemelés, de arról a következő tanévben le kell mondani, középtávon azonban szeretnék annak összegét emelni.

Sisa András, a Mészáros Alapítvány kuratóriumának tagja a rendezvényen azt mondta, hogy az elmúlt hat évben több mint félmilliárd forintot fizettek 1142 váli-völgyi tanulónak, és idén 194 hallgató kapott 90 millió forint támogatást.

A Mészáros Alapítványt 2016-ban hozta létre Mészáros Lőrinc azzal a céllal, hogy a Felcsúton, Alcsútdobozon, Vértesacsán, Kajászón, Tabajdon és Vál községben élő, ott állandó lakcímmel rendelkező, a felsőoktatásban tanulmányokat folytató diákokat ösztöndíjban részesítse. A pályázat útján elnyerhető támogatás egyik feltétele, hogy az ösztöndíjban részesülő diákok évente egyszer részt vesznek az alapítvány által szervezett komplex programon.