Miért nem védték meg az egészségügyi dolgozóinkat? – kérdezi a Szent Imre kórház volt igazgatója

Miért nem védték meg az egészségügyi dolgozóinkat? – kérdezi a Szent Imre kórház volt igazgatója

Ápolók dolgoznak egy koronavírussal fertőzött beteg mellett a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház COVID részlegén, az intenzív osztályon 2020. április 24-én (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány felelőssége, hogy 100 beteg és 40 dolgozó betegedhetett meg a Szent Imre kórházban – így reagált az intézményről szóló szombati cikkünkre László Imre, Újbuda polgármestere, a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi szakpolitikusa, a Szent Imre kórház volt igazgatója.

Nem titok, hogy tíz éven át voltam a Szent Imre kórház igazgatója. Most a volt munkatársaim, kollégáim, talán barátaim is megbetegedtek a kormány miatt – kezdte közleményét a politikus. Mint fogalmazott, egy járványban a lehető legalapvetőbb kormányzati feladat az egészségügyi dolgozók védelme lett volna, hogy a járvány elleni harc első vonalában dolgozók időben maszkokhoz és megfelelő védőfelszerelésekhez jussanak. „A mi kormányunk erre az egyszerű feladatra is alkalmatlannak bizonyult. Egyszerre vagyok dühös és szomorú” – írta.

„Előbb a kormány spórolt rajtuk és az egészségügyön, majd a kormány nem adott nekik megfelelő védőfelszerelést és nem tesztelt időben, most pedig a kormány hallgat, amikor a sorozatos mulasztásai miatt már nagy a baj. Volt kórházigazgatóként és újbudai polgármesterként is szolidaritok a Szent Imre kórház dolgozóival és betegeivel. A DK szerint most a védekezésre kell koncentrálni, de el fog jönni a nap, amikor Orbán Viktornak és kormányának számot kell adnia arról, hogy miért nem védték meg az egészségügyi dolgozóinkat és miért nem tesztelték időben a betegeket” – tette hozzá.

Kitört a járvány a Szent Imre-kórházban is | Magyar Hang

Mint szombati cikkünkben írtuk, több jel is arra utal, hogy az intézményen belül alakult ki járvány, hiszen az elmúlt hetekben számos osztályon találtak fertőzött betegeket. Közülük legkevesebb tízen meghaltak.

A kórházban történtekkel kapcsolatos kérdéseinkre sem a kórház, sem az operatív törzs, sem a Miniszterelnökség, sem az Emmi nem válaszolt, ám cikkünk megjelenése után hirtelen megjelent az MTI-ben egy cikk, amelyben nyilatkozott több vezetője is a kórháznak, lapunk és cikkünk állításainak említése nélkül.