Mike Pence korábbi amerikai alelnökkel tárgyalt Orbán Viktor

Mike Pence korábbi amerikai alelnökkel tárgyalt Orbán Viktor

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mike Pence, az Egyesült Államok korábbi alelnöke (b) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2021. szeptember 23-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kétoldalú megbeszéléseket folytat csütörtökön és péntek Orbán Viktor miniszterelnök a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsra érkezett állami vezetőkkel és a konferencia előadóival a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A kormányfő elsőként Mike Pence korábbi amerikai alelnököt fogadta, majd Aleksandar Vucic szerb államfővel tárgyalt. Ezt követően Milorad Dodik, a háromtagú boszniai államelnökség szerb tagja érkezett a Karmelitába. Később a miniszterelnök egyeztetéseket folytatott a fórum előadóival, Dan Schneiderrel, az American Conservative Union (ACU) ügyvezető igazgatójával, Marion Maréchallal, a francia Nemzeti Front korábbi képviselőjével, a lyoni ISSEP politikai iskola főigazgatójával, Jaime Mayor Oreja korábbi spanyol belügyminiszterrel, a One of Us Federation elnökével, valamint Éric Zemmour francia filozófus-esszéistával.

Orbán Viktor délelőtt fel is szólalt a rendezvényen és arról beszélt, hogy a Nyugat egyszerűen nem akarja fenntartani önmagát. Azt is hangsúlyozta, hogy alakítani akarják a demográfiai folyamatokat, nem pedig tényként elfogadni.