Ilyen volt idén az augusztus 20-i tűzijáték – Galéria

Ilyen volt idén az augusztus 20-i tűzijáték – Galéria

Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án. MTI/Balogh Zoltán

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagy számban gyűltek össze az emberek a Duna-parton a minden idők legnagyobb tűzijátékaként beharangozott 35 perces műsorra.

Az ünnepi tűzijátékot lebonyolító NUVU Kft. szakembere, Kotasz Gergő korábban elmondta, hogy 31 ezer termék felhasználásával mintegy 40 ezer pirotechnikai effekt látható a tűzijátékon, mindehhez pedig 200 kilométernyi elektromos vezetéket használnak föl. A tűzijátékra elkölthető keretösszeg 1,3 milliárd forint.

A műsor lézeres fényjátékkal kezdődött a Parlament homlokzatán, a Duna fölött pedig a Csodaszarvas mozgó alakja jelent meg apró fehér pontokból.

A rakétákat 5 perc elteltével kezdték fellőni, majd a honfoglalással kapcsolatos különféle történetek kapcsán jelentek meg a petárdazuhatagok.

A záró periódusra Szent István arcképét vetítették a Parlamentre, a műsor pedig a magyar Himnusszal zárult, amelyet a hidakról a Dunába ömlő görögtűzfolyam festett alá.