Nagy Ervin szerint amit Kocsis Máté, a „félnótás országgyűlési s*ggnyaló” csinál, az öngyilkosság

Nagy Ervin szerint amit Kocsis Máté, a „félnótás országgyűlési s*ggnyaló” csinál, az öngyilkosság

Nagy Ervin (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Pöcegödörszerű képződmény a magyar politikai élet, amit én ámulva-bámulva nézek – fogalmazott Nagy Ervin színművész az RTL Klub Házon kívül című műsorában. – Nagyon komoly indulatokat gerjeszt bennem egy-egy ilyen félnótás országgyűlési seggnyalónak a hozzászólása – tette hozzá a Katona József Színházat ért támadás kapcsán.

Házon kívül - Nagy Ervint még sosem láttuk ilyen dühösnek!

Kattints még több Házon kívül tartalomért!

Nagy Ervin hangsúlyozta, olyan embereket bélyegeznek meg, akik köztiszteletnek és közszeretetnek örvendenek. – Mi csináljuk a munkánkat, és most jön egy ilyen Kocsis Máté-szerű képződmény... aki azért, hogy a főmérnöknek fölfelé nyaljon, emberekről bármit ki mer jelenteni egy olyan politikai szituációban, amiben úgy gondolja, hogy valamiféle nyeresége lesz. Ez öngyilkosság. Öngyilkosság azt a kultúrát kicsinálni, ami nemcsak a baloldalé, hanem a jobboldalé is – mondta.

– Szerintem nem volt jó ötlet rálépni a művészetnek a bütykére. Nagyon rossz ötlet volt, mert ha a kreatív energiáinkat elkezdjük használni a politikának, akkor nagy szarban lesznek. (...) Nem Orbán Viktor-bábukat égetünk a színpadon, hanem megfricskázzuk a hatalmat, ahogy megfricskáztuk Tüttő Katát is, amikor jött valami ötlettel, hogy kéne kevesebb pénzből elleni a színházaknak – mondta Nagy Ervin. Hozzátette, a jó színház kritikus színház, ami figyelmezteti a hatalmat, ha valamit nem jól csinál.

Nagy Ervin: Minden hatalom megittasul önmagától | Magyar Hang

A társadalom felhergelt és kiéhezett, a többség viszont inkább az igazságtalan rendet választja, mint az igazságért való küzdelmet. Előbb-utóbb a hatalom roncsolja a személyiséget, de hiába hiszik sokan, egyetlen rendszer sem marad fenn örökké - mondja Nagy Ervin.

Kocsis Máté legutóbb akkor került a hírek fókuszába, amikor arról beszélt, hogy a Fidesz frakciója meg fogja szavazni a kultúrafinanszírozási törvényt. Mint fogalmazott, a „Gothár-féle zaklatószínházak követelik a pénzt a kormánytól, miközben nem engednek betekintést az ügyeikbe, és akár évekig is eltussolnak bűncselekményeket. Nem vitás, az állam így nem támogathat tovább működést”.

– Előbb-utóbb minden hatalom megittasul önmagától, és elhiszi, hogy a rendszere örökké fennmarad, de semmi sem tart örökké – fogalmazott a színész más hangnemben a Magyar Hangnak adott novemberi interjújában. – A korlátlan uralkodni vágyás azonban újra és újra visszatér. Ezért is kell minden generációnak keményen megküzdenie a demokráciáért. Az elmúlt harminc év tapasztalata is azt mutatja, hogy a demokrácia melós, sosem vehetjük biztosra.