Nekiment a Momentum a DK több polgármesterének

Nekiment a Momentum a DK több polgármesterének

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Élesen bírálta a Momentum azokat a polgármestereket, akik nem egyeztettek a kormánnyal annak érdekében, hogy támogatást kapjanak a megemelkedett energiaszámláikra. Habár konkrét pártot vagy neveket nem említettek, a Demokratikus Koalíció több fővárosi kerületvezetőjére ráillik a kritikájuk.

Ahogy az a napokban kiderült, 138 városnak és 17 kerületi önkormányzatnak összesen csaknem 44 milliárd forint támogatást biztost a kormány a megemelkedett energiaköltségekhez. A döntést még az elmúlt hónapokban egyeztetések előzték meg a kormány képviselői és a polgármesterek között. A Demokratikus Koalíció azt írta, hogy ők közösen tárgyaltak volna a rezsikompenzációról, mert nem akartak egyénileg alkudozni a pénz kiosztásával megbízott kormánybiztossal, azonban a tárgyalás lehetőségét megtagadták tőlük. Így a támogatásból több DK-s vezetésű kerület is kimaradt.

A Momentum szerint ugyan a kormány sodorta bajba a teleüléseket a rosszkor és rekordmagas áron megkötött orosz gázszerződéssel, de egy ellenzéki polgármesternek – még ha a kormány is tehet a bajról – kötelessége a legjobbat és a legtöbbet kihoznia a mostani helyzetből az emberek érdekében. – Egy ilyen megélhetési válság kellős közepén a kicsinyes játszmák helyett a magyarok támogatása kell legyen a legfontosabb feladata minden településvezetőnek és önkormányzati képviselőnek – közölték, hozzátéve, hogy a kormánytól már megszokott, hogy a sajátjait helyezi előtérbe, de ha ezek után az ellenzéki városvezetők is dacból politizálnak, annak csak a magyarok látják a kárát.

Az ellenzéki párt ezért elítéli azt a politikát, amiben egyes politikusok az embereknek járó támogatásokat azért áldozzák fel, hogy aztán „a médiában játszhassák a mártírt”. Ahogyan a kormány sem tehetne különbséget az állampolgárok között a városvezetőik politikája alapján, úgy egyetlen polgármester sem játszhat a helyiek életszínvonalával csak azért, hogy a saját kormányellenességét bizonygassa az ellenzéki keménymagnak. Mint írták, az a polgármester, aki nem a lehető legtöbb támogatás megszerzésére törekszik, a saját választóit is elárulja.