„Nem fideszezni jöttem” – Lázár János lett a teniszszövetség elnöke

„Nem fideszezni jöttem” – Lázár János lett a teniszszövetség elnöke

Lázár János fideszes országgyűlési képviselő Bardóczky Kornél egykori teniszező (j) társaságában a Magyar Tenisz Szövetség budapesti tisztújító közgyűlésén, ahol a szervezet elnökévé választották 2020. július 27-én. MTI/Illyés Tibor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lázár János fideszes országgyűlési képviselőt választották meg elnökké a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) hétfői tisztújító közgyűlésén – írja az MTI. A Nemzeti Sport hozzáteszi, a korábbi csúcsminisztert 156 igen szavazattal és két érvénytelen voks mellett választották meg.

Lázár Jánosról lapunk is megírta, hogy bejelentkezett a Magyar Tenisz Szövetség élére. A Fidesz országgyűlési képviselőjét már a június közepi közgyűlés előtt is a lehetséges jelöltek között emlegették, de a tisztújítást a járványügyi korlátozásokra hivatkozva lemondták. Később kiderült, hogy maga Orbán Viktor miniszterelnök kérte fel, hogy legyen a szervezet vezetője. Korábban az egykori Davis Kupa-válogatott játékos, Bardóczky Kornél – aki ugyancsak érdeklődött az elnöki pozíció iránt – az MTI-nek jelezte, amennyiben Lázár János lesz az elnök, a szakmai munkában vállal szerepet.

A 24.hu idézi Lázárt, aki a voksolás előtt azt mondta: „nem fideszezni jöttem, hanem teniszezni. Ma a közgyűlésnek a konszolidálás lehetősége vagy a felszámolás között kell választania. Szeretném lezárni a múltat, és kivezetni a szövetséget a jelenlegi helyzetből. Ehhez az elnökségben olyan emberekre van szükségem, akik függetlenek, és nem kivenni akarnak a teniszből, hanem dolgozni, tenni szeretnének érte.”

Az egyetlen elnökjelölt Lázár mellett szakmai alelnökből is csak egy jelölt volt, Markovits László. Az elnökségbe Balaicz Zoltánt, Hajba Csabát, Kollár Lászlót, Lantos Csabát, Molnár Györgyöt, Molnár Istvánt, Molnár Steve Istvánt, Nagy Zoltánt, Nagy Zsoltot, Noszek Pétert, Papp Lászlót, Schmitt Grétát, Vágó Lászlót, Viszló Csabát és Zwack Sándort nevezték.

Korábban a Népszava azt írta, a voksolás első fordulója nem volt határozatképes, ugyanis hiányzott a szavazásra jogosultaknak legalább a fele. A második fordulóban már nem volt létszámhoz kötöttség.

A szövetség komoly problémákkal küzd, a májusban lemondott elnök, Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő szerint 3,5 milliárd forintos állami forrásra lenne szükségük az életben maradáshoz. Szűcs nem is ment el az elnökválasztásra, csak egy levelet küldött maga helyett.