„Nem futhatunk állandóan az óvó nénihez” – Interjú Cser-Palkovics Andrással

„Nem futhatunk állandóan az óvó nénihez” – Interjú Cser-Palkovics Andrással

Cser-Palkovics András (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

 

– (...) ha a felelősséget megkapjuk, nem futhatunk állandóan az óvó nénihez, hogy oldja meg a problémáinkat, különben csak erősítjük az államban a szándékot, hogy feladatokat vegyen el tőlünk – erről is beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere az önkormányzatok és a kormány kapcsolatának vonatkozásában.

(...)

– A szociális dolgozókat szükséges lenne morális és egzisztenciális értelemben is jobban megbecsülni, pluszjuttatást adni nekik, mert fantasztikus munkát végeznek óriási felelősséggel, és még jó pár nehéz hónap van előttük – válaszolta arra a kérdésre, ha rajta múlna, mit lépne a járványügyi védekezés keretében.

(...)

– Nagyon örülök, hogy Demeter úr visszavonta a kijelentéseit, és Szájer József pedig levonta a következtetést. Azt pedig a politikai közösségünk egyértelművé tette, hogy ezeket a tetteket nem tűri meg a soraiban – mondta a Fideszt az utóbbi hónapokban megrázó botrányokról.

De vajon van-e mit újragondolnia a Fidesznek a Szájer-botrány után? És mit szól az iparűzési adó megfelezéséhez, egyáltalán Székesfehérvár jövő évi költségvetése mennyivel lesz szerényebb a járvány miatt? Tapasztal-e kettős mércét a kormány részéről, vagyis előnyben részesítik-e a fideszes önkormányzatokat az ellenzékiekkel szemben? És mit lát a fiataloknak évek óta tudatosan kommuikáló polgármester, a körükben menő vagy ciki fideszesnek lenni?

A válaszokat, vagyis a Cser-Palkovics Andrással készült teljes interjút elolvashatja a Magyar Hang újévi, december 31-én megjelent 2021/1. számában.

Hetilapunkat megvásárolhatja az újságárusoknál, valamint elektronikus formában! És hogy mit talál még a 2021/1. számban? Itt megnézheti!