Nem kap jogvédelmet a Klubrádió

Nem kap jogvédelmet a Klubrádió

Klubrádió – 92,9 MHz (Forrás: Klubrádió Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Fővárosi Törvényszék elutasítja a frekvencia meghosszabbítási perben a Klubrádió azonnali jogvédelem iránti kérelmét – derül ki a Klubrádió honlapjáról, amit a Media1 vett észre.

A Klubrádió a perben azt kérte, hogy a bírósági eljárás lezárásáig, a várható fellebbezések idején is, tovább sugározhasson a 92,9 MHz-es frekvencián. Az elutasítást a bíróság azzal indokolta, hogy szerinte a per nem a sugárzásról, hanem a szerződés meghosszabbításának elutasításáról szól, ezért a bíróságnak nincs lehetősége az ideiglenes sugárzási engedély kiadására, még akkor sem, ha a Médiatanács korábbi döntése egyébként jogsértőnek bizonyul.

A Médiatanács ellen indított perben az ítélethozatal jövő kedden várható, a mostani végzés ellen a Klubrádió nyolc napon belül fellebbezhet.

A Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága idén február 14-én jár le. Tíz nap múlva tehát várhatóan le kell kapcsolni a Klubrádió adását az FM 92,9 MHz-en, mely az utolsó, még meglévő frekvenciája az egykoron nagy lefedettséggel rendelkező médiaszolgáltatónak – emlékeztet a Media1.

A portál szerint a Klubrádió előreláthatólag az interneten próbálkozik majd a túléléssel addig, amíg nem tud újra frekvenciát szerezni magának. Ez azonban hónapokat, vagy akár még több időt vehet igénybe, s félő, hogy a hallgatók egy része addigra végleg elpártol a rádiótól.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tavaly azzal utasította el a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultságának meghosszabbítására irányuló kérelmét, hogy a rádió egy új pályázaton visszaszerezheti a frekvenciáját. Ám a Médiatanács nem tudta még végigvinni a pályázati eljárását, mivel a pályázók közül a tavalyi alapítású kormányközeli LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. bírósághoz fordult.