Nem kérdezte meg a kormány a Magyar Orvosi Kamarát az egészségügy átalakításáról

Nem kérdezte meg a kormány a Magyar Orvosi Kamarát az egészségügy átalakításáról

Forrás: a Magyar Orvosi Kamara honlapja

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Magyar Orvosi Kamara Országos Elnöksége állásfoglalást adott ki, melyben az egészségügy átalakításáról szóló kormány-előterjesztéssel kapcsolatos véleményüket fogalmazták meg. Mint megjegyzik, a javaslatot a kamara mindezidáig nem kapta meg, annak előkészítésében a korábbi ez irányú államtitkári és miniszteri ígéretek ellenére nem vehetett és nem is vett részt.

 

Ráadásul a javaslat bizonyos részei homlokegyenest szembe mennek a miniszterelnöknek a MOK-kal kötött korábbi megállapodásával. – Az orvosi bértáblánál alacsonyabb fizetés lehetősége például a korábbi megállapodás felrúgása. Ezt semmilyen formában nem fogadják el – jegyzik meg a közleményükben.

Ugyanakkor hozzátetteék: a tervezetről szakmai szempontból érdemben csak azt követően tudnak nyilatkozni, hogy az előterjesztést eredeti formájában, részletesen megismerték.