Nem követelt újabb áldozatot a koronavírus, de 86 fertőzöttet találtak

Nem követelt újabb áldozatot a koronavírus, de 86 fertőzöttet találtak

Oltáshoz készítik elő a német-amerikai Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcinát a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campusán kialakított oltóponton 2021. április 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 24 órában 86 új fertőzöttet igazoltak, halálozás pedig nem történt a koronavírussal összefüggésben. Ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 212 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma pedig változatlanul 30 037 fő – derül ki a Koronavirus.gov.hu csütörtöki adataiból.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 763 801 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 16 374 főre csökkent. 80 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (ez egy fős növekedést jelent a szerdán jelentett adathoz képest), közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 663 658 fő, közülük 5 497 940 fő már a második oltását is megkapta.

Mint írják, a delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Az iskola közeledtével felhívják a szülők figyelmét, hogy Magyarország az elsők között tette lehetővé a 12 év feletti gyermekek oltását, így már őket is automatikusan lehet regisztrálni oltásra és számukra is nyitva az időpontfoglaló. Ennek köszönhetően már 200 ezer 12-17 év közötti diákot regisztráltak oltásra és 81 százalékuk már fel is vette azt. Jelenleg két vakcina alkalmazható a 12-18 év közöttiek oltására: a Pfizer és a Moderna.

Ha valaki a koronavírus elleni harmadik védőoltást is fel szeretné venni, erre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 83 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 75 ezren már fel is vették azt.