Nyilatkozatban utasította vissza a vesztegetési vádakat az Eötvös József Gimnázium

Nyilatkozatban utasította vissza a vesztegetési vádakat az Eötvös József Gimnázium

Eötvös József Gimnázium (Fotó: Albert Enikő/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A napokban komoly támadás érte az iskolánk munkáját támogató Reáltanoda Alapítványt és rajta keresztül iskolánkat, illetve igazgatónkat egy bizonytalan eredetű hangfelvételen elhangzott kijelentések miatt – írja az intézmény a Facebook-oldalán.  – Bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz – szögezik le a nyilatkozatban.

Mint megírtuk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés bűntett gyanúja miatt rendelt el csütörtökön nyomozást, miután a kormánypárti Metropol hangfelvételt tett közzé, amelyet korrupciógyanúsnak nevezett. Ezen szerintük az hallható, amint egy édesapa az Eötvöshöz tartozó Reáltanoda Alapítvány kuratóriumi elnökével, Kálmán Gáborral beszélget. A rövid felvételen elhangzik továbbá utalás az iskola igazgatójára, Moss Lászlóra is. A Metropol szerint a szülők azért fordultak a vezetőhöz, mert nem érezték biztosítottnak gyermekük bekerülését a gimnáziumba. Rákérdeztek, hogy „a félmillió forint volt kevés?”, a beszélgetés másik résztvevője pedig azt mondta, nem, és akármi történik, a gyereket fel fogják venni.

„A jogszabályoknak megfelelően – mint bármely hazai középiskolában – bizonyos esetekben rendkívüli felvételi eljárás keretében is felvételt nyerhetnek diákok, de ez sosem kapcsolódik anyagi ellenszolgáltatáshoz” – fogalmaz a gimnázium vezetősége. Azt is kijelentették, hogy az ügyben elrendelt hatósági vizsgálatot az egész iskola támogatja. „A továbbiakban a folyamat ideje alatt nem tudunk és nem is szeretnénk többet mondani” – áll a közlemény végén.