Nyitrai Zsolt: A kormány számít a nyugdíjas katonák tapasztalatára

Nyitrai Zsolt: A kormány számít a nyugdíjas katonák tapasztalatára

Nyitrai Zsolt, kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos a Facebook-oldalán 2023. február 26-án kiadott videójában (Forrás: Nyitrai Zsolt Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány különösen fontosnak tartja a haderő fejlesztését, a honvédség megerősítését, katonáink megbecsülését, és ebben a feladatban számít a nyugdíjas katonák egy életen át felhalmozott, megszerzett szakmai tapasztalatára is – mondta a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos vasárnap a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Nyitrai Zsolt közölte: országjárásba kezdenek, amelyen az obsitosok tájékoztatást kapnak a jövő terveiről, illetve ők is elmondhatják a véleményüket. Ezeken a szakmai, bajtársi találkozókon részt vesz a Honvédelmi Minisztérium és a vezérkar vezetése is. „Hazánkban közel 40 ezer nyugdíjas katona, obsitos él” – emlékeztetett az MTI által is idézett politikus. Nyitrai azt is aláhúzta, több mint egy éve tört ki a háború a szomszédban. – Magyarország a béke pártján áll. A békéhez azonban erő kell – fogalmazott a miniszterelnöki biztos.

A videóban Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter arról beszélt, a magyar nyugdíjas katonák olyan magyar hazafiak, akik egész életüket a haza védelmére szentelték. „Több ezren vannak az országban, akik azzal kelnek és fekszenek, hogy mi van a szeretett hadseregükkel, mi történik a haderőfejlesztéssel, hogyan gondoskodunk a magyar emberek biztonságáról és hogyan folytatjuk azt a munkát, amit ők kezdtek el évekkel, évtizedekkel ezelőtt” – mondta honvédelmi miniszter. Ezért is tartotta fontosnak, hogy elmenjen arra a fórumra, ahol sok száz ilyen magyar honvéddel találkozhat és beszámolhat nekik arról, hogy milyen munkát végez a generáció, amely átvette tőlük ezt a munkát – tette hozzá.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf köszöntetet mondva a nyugdíjas katonáknak az elkötelezett szolgálatért, úgy fogalmazott: „köszönjük, hogy egy alapot építettek, amit most a mai generáció tovább tud vinni a magyar emberek biztonsága érdekében, mert a szomszédos háborúban is Magyarország a béke álláspontján áll. De ahhoz, hogy ezt a békét el tudjuk érni, erő kell”.

A videóban Galló István nyugállományú ezredes azt mondta: ezek a találkozók azért hasznosak alapvetően, mert „egy katona egész életében katona marad, és azt mindig kötelezi az esküje, és ha ehhez híven teszi a dolgát, akkor ehhez muníció szükséges, amit ilyen rendezvényeken kaphat meg az ember”.