Nyomoz a rendőrség a kollégiumot szétverő diákok ügyében

Nyomoz a rendőrség a kollégiumot szétverő diákok ügyében

A megrongált szoba (Fotó: Telex)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Rendőrségi nyomozás indult egy budapesti kollégiumi rongálás ügyében – közölte a rendőrség szerdán a honlapján. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint egy, az internetre felkerült videó alapján indult büntetőeljárás a rongálás miatt. Azt írták: fiatalok törtek-zúztak a kollégium egyik szobájában.

A nyomozók a bűncselekménnyel kapcsolatban eddig két gyanúsítottat hallgattak ki, a tanúkihallgatások jelenleg is folyamatban vannak – írta a BRFK. A hírportálokon megjelent cikkek szerint az eset a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) XI. kerületi kollégiumában történt.

Az intézmény szerdán a honlapján azt közölte: a BME Schönherz Kollégiumában lakó hallgatók egy csoportja keddre virradó éjszaka követte el a rongálást. „Az egyetem vezetése vizsgálatot indított az ügyben és elhatárolódik a történtektől” – fogalmaztak. A rongálás a kollégium egy lakószobáját és a körülötte található helyiségeket érintette. A történtek kivizsgálására az intézmény fegyelmi bizottságot állított fel, valamint rendőrségi nyomozás van folyamatban.

„A Műegyetem közösségének értékrendjével összeegyeztethetetlen viselkedés miatt a rongálásban részt vevő hallgatókat érintő szankciókról, az eljárás lefolytatását követően, a fegyelmi bizottság hoz döntést” – írta közleményében a BME. (MTI)

Mint tegnap írtuk, a hallgatók állítólag azután kezdtek rombolni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn minden eddiginél szigorúbb járványügyi korlátozásokat jelentett be, egyebek mellett azt is, hogy november 11-től a felsőoktatás csak online formában működhet, az egyetemi kollégiumokat bezárják. A portál szerint a rombolás miatt hétfő éjjel többször is jártak rendőrök az épületben.

A székeket, ágyakat és matracokat szétdobálták, az egyik szobában pedig kalapáccsal kezdték el kibontani a falat. Ez utóbbiról videó is készült, amit a Telexhez is eljuttattak. A lebontott helyiség nem mellékesen egy „senior szoba”, ahol olyan hallgatók laknak, akiknek többek között az a feladatuk, hogy a gólyákat segítésék, mentorálják. Cikkünk megjelentését követően a Schönherz kollégium Kollégiumi Bizottsága jelezte az érintett szoba valójában nem tartozik a senior szobák közé.