Óbuda DK-s vezetője az elmaradt rezsitámogatásról: Vannak, akiknek virgácsot adnak

Óbuda DK-s vezetője az elmaradt rezsitámogatásról: Vannak, akiknek virgácsot adnak

Kiss László (Kiss László / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Reagált Kiss László, a III. kerület DK-s polgármestere arra, hogy több más párttársához hasonlóan Óbudának sem jutott a kormányzati rezsitámogatásról. 

A kerületvezető közösségi oldalán arról írt:  „nem kapott még morzsákat sem a király asztaláról. Nem döbbenek meg ezen, mert pontosan ez volt az elmúlt évek gyakorlata is”. Kifejtette, az „állami rezsikáosz” hozzávetőlegesen ötmilliárd forinttal növeli meg önkormányzatuk terheit. – Erről minden kormányzat által kért adatot elküldtünk, ám választ nem kaptunk. Valóban hívtak személyes találkozóra, amire új időpontot kértem valamint azt, hogy több polgármestertársammal közösen vehessünk részt ezen – hiszen sajnos a rossz tapasztalatok miatt szerettem volna,ha tanúk előtt kell vállalniuk a mondataikat. Csupán egy sértődött válaszlevelet kaptunk, új időpontot nem. Ennyit arról szerettek volna e valóban tárgyalni velünk?! – írta a politikus.

Véleménye szerint az, hogy vannak ellenzéki kerületek és települések, amelyek kaptak – a kormánypártiakhoz képest jelentősen kevesebb – támogatást, „nyilvánvaló szándék a kormány részéről, hogy megossza a nem fideszes polgármestereket. Vannak olyanok, akiknek megsimogatják a buksiját, másoknak meg virgácsot adnak”. – Őszintén meglep, hogy szép számmal vannak közülünk, aki bedőlnek ennek és megcsókolják a morzsákat dobáló kezet. Lelkük rajta – vélte.

Kiss László posztját azzal zárta: bírósághoz fordul az őket megillető források megszerzéséért. Egyébként nemcsak Kiss, de a többi érintett DK-s polgármester is perelni fog.

Címkék: DK, Óbuda, Kiss László