Önállóan indulna az LMP az EP-választáson

Önállóan indulna az LMP az EP-választáson

LMP (Fotó: LMP - Magyarország Zöld Pártja / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az LMP-ben úgy készülnek, hogy a párt önállóan indul az Európai Parlamenti választáson – hangzott el egy LMP-s háttérbeszélgetésen csütörtökön.

A párt kellően markánsnak tartja a saját politikai álláspontját ahhoz, hogy önállóan induljanak a 2024-es Európai Parlamenti választáson, és ne menjenek bele „tömbösödésbe” olyan pártokkal, amelyek az elhangzottak szerint kritika nélkül elfogadják az Európai Bizottság álláspontját.

A zöldpárttól érkező háttérinformációk között szerepel az is, hogy egyes megyei jogú városokban is önálló indulást tervezhet az LMP a 2024-es önkormányzati választáson – ilyen lehet például Debrecen, ahol az akkumulátorgyár elleni tiltakozás szervezésében egyedüli politikai pártként az LMP vesz részt, vagy Székesfehérvár.

Arról a háttérbeszélgetésen elhangzottak szerint egyelőre nincs hivatalos álláspontja a pártnak, hogy a fővárosban is külön indulnak-e. Néhány kerületi polgármester kapcsán elhangzott, hogy „nem kaphat LMP-logót”, Gajda Pétert vagy Horváth Csabát nem támogatná a zöldpárt.

És vannak olyan települések is, ahol nincs ok változtatni a jelenlegi felálláson, a párton belül ilyennek tekintik például Pécset, ahol az előző önkormányzati választáson külön indultak.

Címkék: LMP, EP-választás