Operatív törzs: Több mint ötezer egészségügyi dolgozó kapta már meg az oltást

Operatív törzs: Több mint ötezer egészségügyi dolgozó kapta már meg az oltást

A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 22-én (Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az év utolsó napján Müller Cecília országos tiszti főorvos és Kiss Róbert, a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese köszönetet mondott az egészségügyben, a közigazgatásban, a szociális ellátásban dolgozóknak, illetve mindenkinek, aki részt vett a koronavírus elleni harcban.

A tiszti főorvos mindenkit arra kért, hogy bízzon a védőoltásban, mert az jelenti a biztos védettséget. Az első 10 ezer adag vakcinát követően újabb hetvenezer adag oltóanyag érkezett. Az első 5110 egészségügyi dolgozó már megkapta a védettséghez szükséges két oltás közül az elsőt. 

Mostanáig 21 oltópontra szállították ki a vakcinát, így már több helyen van lehetőség az oltásra. Január negyedikétől pedig újabb négy oltóhely lép munkába. Az egészségügyi dolgozókat követően a szociális dolgozói és ápoltjai, utána a kritikus betegségben szenvedők következnek, majd így tovább.

Felhívták a figyelmet, ma este 8-ig jelentkezhetnek az óvodai és bölcsődei dolgozók a január eleji ingyenes tesztelésre, ezt egyébként itt lehet megtenni.

Kérdésre válaszolva elhangzott, mint minden évben, idén is lesz fokozott rendőri jelenlét szilveszterkor. A kijárási tilalom érvényben marad, amit a rendőrség ellenőrizni fog.