Orbán veje beperli Karácsony Gergelyt

Orbán veje beperli Karácsony Gergelyt

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Karácsony Gergely Kunhalmi Ágnessel közösen csütörtökön egy csekket tűzött ki Mészáros Lőrinc lány és férje új, budaligeti villájának kerítésére. A főpolgármester-jelölt ezzel akarta jelezni, hogy főpolgármesterként adót vetne ki a félmilliárd forintnál nagyobb értékű ingatlanokra, amiből bérlakásokat építene, illetve újítana fel.

Az adót Orbán Viktor vejéről, Tiborcz-adónak nevezte el, amit a névadó egyáltalán nem néz jó szemmel. Tiborcz az Indexnek erre reagálva azt mondta, a kampány részének tartja Karácsony akcióját és mivel a Kúria döntése értelmében papírral is tudja bizonyítani, hogy nem közszereplő, így nem köteles eltűrni, hogy más politikai célból használja a nevét, ezért személyiségi jogi pert kezdeményez.

Tiborcz István már a 32. leggazdagabb magyar | Magyar Hang

Nehéz a vagyonosok élete, ahhoz ugyanis, hogy valaki bekerüljön A 100 leggazdagabb című kiadvány élmezőnyébe, idén már legalább 110 milliárd forintra volt szükség. Ennyi pénze van a listán 10. helyen álló Szíjj Lászlónak, a Duna Aszfalt tulajdonosának. A Szakonyi Péter, a Napi.hu főmunkatársa szerkesztette, idén 18.

„Különösebben tényleg nem szeretnék ezzel foglalkozni, de ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra ” – nyilatkozta Tiborcz az Indexnek.