Orbán Viktor bejelentette: különadókat vezetnek be

Orbán Viktor bejelentette: különadókat vezetnek be

Orbán Viktor bejelenti a háborús veszélyhelyzetben hozott intézkedéseket (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Létrehoz egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot a kormány, innen fizetjük majd a rezsicsökkentés a honvédség megerősítésének költségét. Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energetikai és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a szerdai kormányülés után a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

A háború elhúzódik, az uniós szankciós politika nem javul, és ez együtt drasztikus áremelkedéshez vezet. Egyre nehezebb megvédeni a családokat ráadásul a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősítenünk. Közben az egyre nagyobb kamatok és árak révén a bankok és a nagy multicégek extraprofitra tesznek szert – indokolta a bevezetését.  

Ezek az intézkedések 2022-re és 2023-ra vonatkoznak – tette hozzá.

Akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert, azoktól elvárjuk, hogy segítsék az embereket és járuljanak hozzá a hozzá a védelmi költségekhez – mondta. „Ahogy vállaltuk, a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket, a rezsicsökkentést az elhúzódó háborús helyzetben is meg fogjuk védeni” – fogalmazott.

A részletekről és a számokról a csütörtöki kormányinfón fognak beszámolni – tette hozzá.

Kedd délután szintén Facebook-videóban jelentette be, hogy szerda 0 órától életbe lép a háborús veszélyhelyzet. Azt mondta, hogy a járvány elleni védekezés alatt bevezetett veszélyhelyzethez hasonlóan ez is lehetővé teszi a kormánynak, hogy azonnal reagáljon és minden lehetséges eszközzel megvédje Magyarországot és a magyar családokat. Holnap tájékoztatni fogom önöket az első döntéseinkről – zárta videóját a miniszterelnök.

Orbán bejelentése nyomán azonnal felszökött az euró árfolyama. Az euróárfolyam a 18:03-as (egyébként eleve szörnyen magas) 387,58 forintos szintről azonnal függőlegesbe állt, és folyamatosan emelkedik. Cikkünk írásakor már 392,20 forinton állt. Erről bővebben e cikkünkben olvashatnak.