Orbán Viktor kommentelt Galla Miklósnak: Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura

Orbán Viktor kommentelt Galla Miklósnak: Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostor erkélyén (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Válaszolt Orbán Viktor arra a neki írt nyílt levélre, amelyben Galla Miklós humorista méltatlankodott amiatt, hogy mégsem kapta meg a korábban neki ítélt szakmai elismerést az MTVA-tól, a Karinthy-gyűrűt.

A levélben Galla többek közt azt írta: „Tisztelt Miniszterelnök úr, egész életemben csak azzal foglalkoztam, hogy a Kedves Közönséget megnevettessem, illetve a dalaimmal szórakoztassam. Kérem, intézkedjen, hogy a negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet megkapjam, visszatérhessek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára a világszínvonalú dalfelvételeimet.” Arra is kitért, hogy „nem akarom elhinni, hogy nekem, aki soha életemben nem politizáltam, csak egy kormányváltás után rendeződhet a helyzetem”.

A miniszterelnök válaszát Galla posztja alá kommentelte. Ebben azt írta neki: „Sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!”.

Hogy Galla miért nem kapta meg a díjat, azt az MTVA azzal indokolta: „a humorista közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”. Galla szerint amiatt eshetett el a díjtól, mert azt híresztelték róla, csatlakozott Karácsony Gergely mozgalmához, ám mások szerint az lehetett az oka, a humorista nyilvánosan meztelenkedett egy előadása alkalmával. 

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.