Orbán üzent a „károgóknak”, akik szerint csak az ő hobbija miatt kellett a Puskás Aréna

Orbán üzent a „károgóknak”, akik szerint csak az ő hobbija miatt kellett a Puskás Aréna

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Savkat Mirzijojev üzbég elnök (b2) a Nemzeti Atlétikai Központban, ahol a kormányfő fogadta a nemzeti ünnepünk, illetve az atlétikai világbajnokság alkalmából Budapestre érkezett magas rangú külföldi vendégeket 2023. augusztus 20-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Követi mindennap, mi történik az atlétikai vb-n – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban péntek reggel a Budapesten jelenleg is zajló világverseny kapcsán. Úgy fogalmazott, a létesítmény, vagyis a stadion „fantasztikus”, nemcsak azért, mert „impresszív”, hanem mert barátságos is. – Ott valahogy a rosszindulat az ajtónál eltűnik, pedig bent nagy versenyek zajlanak. Valahogy a közönség és a versenyzők is ebben a „fairness” – amiért az egész sportot kitalálták –, ebben az úriemberes nagyvonalúság világában találják magukat – mondta. Ez a világbajnokság bizonyítja, hogy a sport nagyon jótékonyan tud hozzájárulni az ember életminőségéhez: nemcsak az egészség, de a lelki oldalán is, mert közösséget épít. 

Arra is kitért, úgy látja, maguk a sportolók viszik Magyarország jó hírét, szuperlatívuszokban beszélnek Budapestről, a magyarokról. – Mi ezt ritkán látjuk, mert mi inkább a fogyatékosságainkat meg a hiányosságainkat szoktuk szem előtt tartani, de kiderül, most a külföldiek mondják nekünk, hogy egész szép arcunk is van, jól is tudunk viselkedni, jó házigazdák vagyunk, ez egy rendes ország, ahol mindenkit szívesen fogadnak, egy barátságos ország. Mondjuk ki nyugodtan, hogy ez egy olyan ország, ahol a szeretetnek a keresztény gyökerei még léteznek, ezért vadidegen felebarátok is részese lehetnek a magyar közösség életének legalább egy hét erejéig. Ez nagy dolog, a világ nem minden országában van így – fejtette ki.

A kormányfő azt is mondta, ha távolabbról nézi a sportlétesítmények építését, azt látja, a sporton kívül is van élet ezekben. – Éppen megszámoltam, az idei évben több koncert volt a Puskás Arénában, mint ahány futballmeccs. Tehát az a károgás, hogy ez egy kidobott pénz, meg csak a sportról szól, meg hogy ez csak hobbija néhány embernek, ideértve a miniszterelnököt, egész egyszerűen nem igaz – mondta ezt azzal magyarázva, ezek a közösségi terek a sporttól függetlenül minden jóakaratú magyar embert szolgálnak, hatalmas rendezvényeknek adnak teret.

Arról, hogy miről beszélt még a miniszterelnök, itt írtunk.