Oroszruletthez hasonlította a magyar egészségügyet a MOK elnöke

Oroszruletthez hasonlította a magyar egészségügyet a MOK elnöke

Kincses Gyula (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú folyamat eredménye, hogy az egészségügyi rendszer nagyon egyenetlenül teljesít. Nem mindenhol rossz, de „orosz rulett, hogy kinek milyen ellátás jut” – fogalmazott Kincses Gyula, a MOK elnöke, a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) rendkívüli országos küldöttközgyűlést tartott a hétvégén, ahol egyhangúlag megszavazták, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe a feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok pedig az önkéntes többletmunkájuk felmondását helyezzék letétbe. A szervezet szerint az egészségügy összeomlott, kormányzati ciklusokon átívelő stratégia kialakítását követelik.

„A kamara a megoldásban, egy jobban működő rendszerben érdekelt, ha kell, akkor bevetünk ezért nyomásgyakorlási eszközöket. Nem ezek használata a cél, hanem az eredmény” – mondta Kincses Gyula, a MOK elnöke a Megbeszéljükben.

A hétvégi közgyűlésre kormányzati részről eddig a Belügyminisztérium államtitkára, Takács Péter reagált, aki szerint az egészségügy igenis jól teljesít és az orvosok részéről csak hangulatkeltés zajlik. A Fidesz közleményében „Gyurcsány embereinek” nevezte az orvosokat.