Oroszruletthez hasonlította a magyar egészségügyet a MOK elnöke

Oroszruletthez hasonlította a magyar egészségügyet a MOK elnöke

Kincses Gyula (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hosszú folyamat eredménye, hogy az egészségügyi rendszer nagyon egyenetlenül teljesít. Nem mindenhol rossz, de „orosz rulett, hogy kinek milyen ellátás jut” – fogalmazott Kincses Gyula, a MOK elnöke, a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) rendkívüli országos küldöttközgyűlést tartott a hétvégén, ahol egyhangúlag megszavazták, hogy a háziorvosok ne írják alá az új ügyeleti szerződéseket, helyezzék letétbe a feladatellátási szerződéseik felmondását, a kórházi orvosok pedig az önkéntes többletmunkájuk felmondását helyezzék letétbe. A szervezet szerint az egészségügy összeomlott, kormányzati ciklusokon átívelő stratégia kialakítását követelik.

„A kamara a megoldásban, egy jobban működő rendszerben érdekelt, ha kell, akkor bevetünk ezért nyomásgyakorlási eszközöket. Nem ezek használata a cél, hanem az eredmény” – mondta Kincses Gyula, a MOK elnöke a Megbeszéljükben.

A hétvégi közgyűlésre kormányzati részről eddig a Belügyminisztérium államtitkára, Takács Péter reagált, aki szerint az egészségügy igenis jól teljesít és az orvosok részéről csak hangulatkeltés zajlik. A Fidesz közleményében „Gyurcsány embereinek” nevezte az orvosokat.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.