Összeférhetetlenségi eljárás indul a karlendítő ózdi jobbikos miatt

Összeférhetetlenségi eljárás indul a karlendítő ózdi jobbikos miatt

Jakab Péter és Farkas P. Barnabás (Forrás: Farkas Péter Barnabás/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Atv.hu információi szerint csütörtökön rendkívüli testületi ülést tart az ózdi önkormányzat, amelyen a karlendítő botrányba keveredett alpolgármesterrel, Farkas Péter Barnabással szemben összeférhetetlenségi eljárást folytatnak. Erről megkérdezték Janiczak Dávidot, Ózd polgármesterét is, aki megerősítette a hírt. Mint írta, „csütörtökön Ózd város önkormányzatának képviselő testülete az Mötv. paragrafusai szerint összeférhetetlenségi eljárást folytat Fidrus Péter beadványa nyomán Farkas Péter Barnabás ellen”.

Mint megírtuk, még szeptemberben jelent meg egy régebbi fotó Ózd jobbikos alpolgármesteréről, a képen a politikus egy katowicei múzeumban, zsidóellenes feliratok előtt látható előrenyújtott karral. Az erősen a náci karlendítésre hajazó mozdulat kapcsán az alpolgármester állította, hogy ez csak félreértés, szerinte ő csak barátainak intett, hogy menjenek oda.

A magyarázat megosztotta az ellenzéki pártokat: elsőként a Momentum vonta meg a támogatást Farkastól, később így tett az MSZP is, majd Karácsony Gergely is jelezte, nem fér bele neki az, amit az ózdi jelölt tett, végül az LMP is kihátrált Farkas mögül. 

A Jobbik elnöke, Jakab Péter viszont azt mondta, eszébe sincs megvonni a támogatását, mert szerinte Farkas Péter Barnabás képes legyőzni a Fidesz jelöltjét Ózdon és környékén. A politikus végül alulmaradt az előválasztási küzdelemben az MSZP és a Párbeszéd által indított Kiss Sándorral szemben, a Borsod-Abaúj-Zemplén 3. választókerületben.

Azóta a naphire.hu hozott nyilvánosságra egy olyan fényképet, amelyen Farkas egyértelműen kart lendít. A képet ezen a linken tekintheti meg