Összevonják az NNK-t és az OGYÉI-t

Összevonják az NNK-t és az OGYÉI-t

Müller Cecília országos tisztifőorvos 2022. január 11-én (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Augusztus elsejével összevonják a Nemzeti Népegészségügyi Központot (NNK) és az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetet (OGYÉI) – erről beszélt az MTI beszámolója szerint a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára hétfőn Budapesten. Takács Péter elmondása szerint egységes szervezetbe tömörítik az egészségügyi hatósági feladatokat, amelyeket eddig az NNK és az OGYÉI külön látott el. A létrejövő szervezetet, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központot (NNGYK) Müller Cecília országos tisztifőorvos vezeti majd – tette hozzá az államtitkár.

Arról, hogy az OGYÉI-t bekebelezheti a népegészségügyi központ, még a Népszava írt először májusban. A Magyar Hang pedig arról számolt be elsőként, hogy még június végén menesztették azonnali hatállyal és indoklás nélkül az OGYÉI addigi főigazgatóját, Szentiványi Mátyást.