Öt nyomdájából kettőt bezár a MediaWorks

Öt nyomdájából kettőt bezár a MediaWorks

Fotó: Mediaworks/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az infláció, az elszabadult papír- és energiaárak, valamint az ellátási láncok egyre növekvő problémái a Mediaworks-csoportot is nehéz gazdálkodási helyzetbe hozták. A kedvezőtlen gazdasági környezetben a Mediaworks arra kényszerül, hogy tovább optimalizálja működését – ezt a Mediaworks Hungary Zrt. közölte a Magyar Nemzet internetes oldalán megjelent közleményében.

Ennek egyik lépéseként a társaság kihasználatlan nyomdai kapacitásait leépíti, és öt nyomdájából a két legkevésbé korszerűt – Veszprémben és Debrecenben – bezárja. Azt is leszögezték, hogy a tovább üzemelő három nyomdája révén szerződéses kötelezettségeiket a jövőben is hiánytalanul teljesítik.

A Média1 már korábban beszámolt arról, hogy a kormányközeli Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) és az ebbe tartozó Mediaworks több megyei lapját is érintő elbocsátási hullám kezdődött.

Címkék: nyomda, MediaWorks