Ötven méteren át küzdött az életéért egy Audi motorháztetőjén az elütött közterület-felügyelő

Ötven méteren át küzdött az életéért egy Audi motorháztetőjén az elütött közterület-felügyelő

Az óbudai főtér mellett elütött közterület-felügyelő a balesetet követően (Fotó: Óbuda-Békásmegyer Közterület-Felügyelet/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Időm sem volt kitérni előle, az egyensúlyomat vesztettem, és felkerültem a motorháztetőre. Próbáltam fogást találni, ekkor meg tudtam kapaszkodni a motorháztető peremébe. Ezután intenzíven gyorsított, csikorgó kerekekkel és felbőgő motorral indult el az úton. Erősen kapaszkodtam, 50 méteren át küzdöttem a motorháztetőn az életemért. Ösztönösen szorítottam, hogy nehogy a jármű alá kerüljek – így összegezte a Blikknek a múlt vasárnap vele történteket Kuba Richárd, az elütött III. kerületi közterület-felügyelő.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, a férfi egy társával az óbudai főtér melletti Hídfő utcában akart igazoltatni egy autóst, aki olyan helyen parkolt, ahová csak engedéllyel lehet behajtani. A sofőr nem volt együttműködő az igazoltatás alatt, és váratlanul beletaposott a gázba, így került az Audit épp fotózó Kuba a motorháztetőre.

A 32 éves közterület-felügyelő szerint végül egy hirtelen kanyar után lerepült, az autós pedig segítségnyújtás nélkül elhajtott. Kuba Richárd egy kis pihenőt követően az eset ellenére szeretné folytatni a munkáját, amint lehet.

A 22 éves sofőr, a járművezetéstől egyébként eltiltott V. L. Zsolt másnap önként feladta magát a rendőrségen, miután megtudta, hogy keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályán hivatalos személy elleni erőszak, közúti veszélyeztetés és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe is vették.