Palkovics László lett a győri egyetem kuratóriumának elnöke

Palkovics László lett a győri egyetem kuratóriumának elnöke

Palkovics László volt technológiai és ipari miniszter a győri Széchenyi István Egyetemen. (Fotó: Szijjártó Péter/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Palkovics László volt technológiai és ipari miniszter a győri Széchenyi István Egyetem kuratóriumának élén folytatja – vette észre a Telex. 

Jelentős átrendeződések történtek az elmúlt napokban a győri campuson, Szijjártó Péter külügyminiszter hétfőn egy Facebook-bejegyzésben nevezte meg, hogy a volt technológiai miniszterrel „erősít a győri egyetem”, de hivatalos megerősítés csak csütörtökön érkezett, írja a portál.

A Széchenyi István Alapítvány kuratóriuma és felügyelőbizottsága december 5-i ülésén Knáb Erzsébet eddigi elnök javaslatára Palkovics Lászlót egyhangúlag választotta meg a kuratórium tagjának és rögtön elnökének is. A volt miniszter egyben ellátja a vagyonkezelő holding feladatait is.

Knáb Erzsébet alapító elnökként, az alapítvány egyetemi stratégiai ügyekért felelős kuratóriumi tagjaként folytatja munkáját. Mellette vezeti az újonnan létrehozott inkubációs holdingot. Bokor József akadémikus lemondott kuratóriumi tagságáról, ő a jövőben a vagyonkezelő és az inkubációs holding technológiai és kutatásvezető alelnöki tisztségét látja el. 

Távozik a Széchenyi István Egyetem eddigi rektora, Baranyi Péter Zoltán is, utódjáról az immár Palkovics vezette kuratórium fog gondoskodni.

Baranyi Pétert 2021. július 1-jén nevezte ki Áder János akkori köztársasági elnök a győri Széchenyi István Egyetem rektorának, megbízatása négy évre szólt volna.

Palkovics László november elején mondott le a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetéséről, miután Orbán Viktor miniszterelnök külön energiaügyi minisztérium létrehozásáról döntött, elvonva ezzel Palkovics tárcájától ezt a területet. Palkovics 8,5 éven keresztül dolgozott a kormánynak államtitkárként és miniszterként, de még fideszes források szerint is kompromisszumképtelen, sőt „erőszakos” emberként volt ismert. Távozásáról, illetve a feldarabolt tárca egyes területeit átvevő miniszterekről ITT olvashatja elemzésünket.